Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 14.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tři králové dorazili na online benefiční Tříkrálový koncert Charity Přerov

Zprávy z regionu

7.1.2021

Autor: red

3. ledna 2021 se uskutečnil první ročník online benefičního Tříkrálového koncertu Charity Přerov s podtitulem Síla má mnoho podob, ale jednu tvář. Tu tvou. Koncert se konal pod záštitou primátora města Přerova Petra Měřínského a děkana Římskokatolické farnosti Přerov Josefa Rosenberga za podpory města Přerova a partnerů koncertu Galerie Přerov (obchodní centrum), Prechezy, Přerovského pivovaru Zubr, Přerovské internetové televize, Kulturních a informačních služeb města Přerova, Psychosociálního centra Přerov, Televize Přerov a Zpravodajského portálu Nejlepší Adresa.

Po páté hodině odpolední zahájila olomoucká zpěvačka Michaela Grohmanová společně za doprovodu akustické kytary v podání Tomáše Zatloukala očekávaný online benefiční Tříkrálový koncert Charity Přerov. Libozvučné tóny a sametový hlas všechny přenesl prostřednictvím televizních obrazovek a monitorů do krásného prostředí kostela sv. Vavřince v Přerově. Melodie populární hudby spojené s méně známými tóny obklopily všechny online diváky vánoční atmosférou a naladily je na příchod Tří králů.

"Pro mnoho lidí Vánoce skončily a začala obyčejná rutina. Pro křesťany Vánoce pokračují. Vánoční doba pokračuje ještě několik dní, protože vánoční zvěst má v člověku doznít. Ta atmosféra není pouhý cit, ale je to zjištění, že v našem životě září světlo. Krásně do zvěsti Vánoc zapadá příběh tří mudrců, kteří přišli, aby se poklonili tomuto světlu – Ježíši Kristu. Proto jsou Vánoce tak dlouhé, aby to doznělo, aby to došlo z rozumu až do srdce," uvedl ve svém příhovoru děkan římskokatolické farnosti Josef Rosenberg. Závěrem poděkoval pracovníkům Charity za jejich práci a všem také vyprošuje mnoho Božího požehnání.

Hudební bloky byly proloženy příhovory a také medailonky známých osobností města Přerova. V jednotlivých medailoncích zazněla slova povzbuzení a přání do nového roku. Nechyběla proto ani slova primátora města Přerova Petra Měřínského, manželů Rektorových, zakladatelů Psychosociálního centra města Přerova, ředitele Pivovaru Přerov Tomáše Pluháčka, zpěváka kapely D.U.Bmusic Pavla Kadlíčka či hokejisty Martina Zaťoviče a dalších.

O svá slova se s online diváky podělila také ředitelka Přerovské Charity Alena Pizúrová. Ta všem poděkovala za přízeň a podporu. "Vaše přízeň je silou, která nás pozvedává a dává sílu pracovníkům Charity pomáhat všude tam, kde je to potřeba," uvedla v rámci koncertu Alena Pizúrová, ředitelka Charity Přerov.

"Záznam z koncertu je ke zhlédnutí na YouTube kanálu Charity Přerov (https://youtu.be/UpSzMlJbJd4), kde bude dostupný pro všechny, kteří koncert nestihli, či si ho chtějí vychutnat ještě jednou a nechat tak v sobě doznít libozvučné tóny a krásná slova jednotlivých řečníků, která byla vyslovena. Naleznete tam také jednotlivé medailonky, které byly pro koncert natočeny, a které všem předávají slova podpory," uvádí za komunikaci Charity Přerov Vendula Novotná.

"Pro všechny, kteří budou mít chuť přispět, mohou tak učinit do 24. ledna 2021 prostřednictvím virtuální kasičky na webových stránkách www.trikralovasbirka.cz s uvedením PSČ města Přerova 750 02. Klasické kasičky jsou k dispozici vzhledem k epidemiologické situaci omezeně na konkrétních místech, kterými jsou Magistrát města Přerova – na ulicích Bratrská 34 a Smetanova 7, Charita Přerov na ulici Šířava 27, kostel sv. Vavřince a farní úřad Římskokatolické farnosti Přerov," uvádí koordinátorka Tříkrálové sbírky Emilie Šmídová.

"Velmi děkujeme všem, kteří nám i Tříkrálové sbírce zachovávají přízeň i v těchto nelehkých dobách. Do nového roku Vám přejeme pevné zdraví, živou naději a vyprošujeme Boží požehnání," dodává Alena Pizúrová.

Video s informacemi o virtuální kasičce

red

Reklama

Cestovní agentura Palma - Alena Francová

Katalog firem » Cestovní ruch » Cestovní kanceláře

LAST MINUTE DOVOLENÁ

Cena zahrnuje: letenky, transfery, ubytování se stravou all inclusive, český delegát.

Kanáry: HOTEL R2 BAHIA PLAYA 4* 1.5. - 8.5.2024 z Brna za 17.990,-

Turecko: WATER SIDE RESORT & SPA 5* 5.5. - 12.5.2024 z Brna za 15.090,-

Egypt - Hurghada: BEL AIR AZUR 4* 10.5. - 17.5. 2024 z Brna za 14.790,-

Turecko: ANNABELLA DIAMOND 5* 5.5. - 12.5.2024 z Brna za 14.990,-

Turecko: MASTER FAMILY CLUB 4* 5.5. - 12.5.2024 z Ostravy za 13.790,-

Egypt - Marsa Alam: ROYAL BRAYKA 4* 6.5. - 13.5. 2024 z Brna za 15.090,-

Egypt - Marsa Alam: AMARINA QUEEN RESORT 5* 6.5. - 13.5. 2024 z Brna za 14.090,-

Egypt - Hurghada: AQUA MONDO ABU SOMA 5* 8.5 - 15.5.2024 z Ostravy za 15.190,-

Pro více informací nás neváhejte kontaktovat nebo navštivte naši kancelář v CA PALMA v OLYMPII V OLOMOUCI, otevřeno denně od 9 do 20 hod.

Kontakty:
www.ck-palma.cz
e-mail: palmaol@ck-palma.cz
telefon: 585 154 587, 777 990 759, 602 21 01 21

Těšíme se na Vás

Vaše CA PALMA