Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 2.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Stavba cyklostezky se zbrzdila, město znovu vyzvalo firmy k podání nabídky

Zprávy z regionu

11.8.2022

Autor: red

Město Přerov opakovaně hledá stavební firmu, která by se ujala rekonstrukce chodníků v ulici Pod Valy, jejíž součástí se má stát i nová cyklostezka. Stavět se mělo v této části města už od července a v listopadu si měli Přerované užívat novou trasu. Nakonec se ale nenašel dodavatel.

Foto: Magistrát města Přerova

"První řízení bylo zrušeno, protože nabídka stavebních firem byla vyšší než předpokládaná hodnota, proto byla rada města nucena vyhlásit v srpnu další veřejnou zakázku," vysvětlila náměstkyně přerovského primátora Hana Mazochová. Předpokládaná hodnota zakázky činí 5 milionů 768 tisíc korun bez DPH, nejnižší cena nabídnutá stavební firmou v rámci prvního výběrového řízení se zastavila na částce 6 milionů 566 tisíc korun bez DPH. Na akci už má město přislíbenou dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury, na dotační titul z Olomouckého kraje ale Přerov nedosáhl.

Plánovaná stavba má začít u mostu u loděnice a skončit až před Žerotínovým náměstím. V plánu je nejen rekonstrukce chodníků a vybudování smíšené cyklostezky, ale i demontáž původního veřejného osvětlení a zřízení nového. Počítá se tu také s vybudováním nového sdruženého přechodu a s oploceným kontejnerovým stáním pro deset odpadových nádob. Firmy mohou podávat nabídky do 26. srpna. Od výsledku výběrového řízení se pak bude odvíjet i realizace. Zatím tedy nelze odhadnout, kdy se začne stavět. Ideálně to může být letos na podzim, ale možná také až v příštím roce na jaře.

V současné době jsou místa pro pěší po obou stranách, nově bude od restaurace Katovna směrem k Žerotínovu náměstí chodník, zatímco na opačné straně povede od lávky přes Bečvu až ke křižovatce ulic Kozlovská a Šrobárova společná stezka pro cyklisty a chodce. Chodník bude dlouhý 130 metrů a široký 2, 5 až 3, 2 metru, společná stezka má být o délce 270 metrů s šířkovým parametrem 3, 25 metru.

red

Reklama

Obec Veselíčko

Katalog firem » Obce » P-Ž

Počátky Veselíčka spadají do období mladší doby kamenné, kdy zde žili lidé kultury volutové a pomalované keramiky. O tomto pravěkém osídlení víme díky archeologickým nálezům v lokalit...