Reklama

Neděle 8. září 2024, svátek má Mariana, venku je 20 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Restaurace Pivovar se třásla v základech: mohl za to metalový nářez Ozzy Osbourne tribute

Kultura

24.11.2019

Autor: hcz

Divoký....., takový byl sobotní večer v přerovské restauraci Pivovar, který patřil heavy metalovému Ozzymu a punk rockové kapele Green Day Bros. A stejně jako před týdnem bylo v prostorách restaurace narváno. Přišli nejen Přerované, ale na koncert přijeli i fanoušci z okolních měst a obcí.

Předskokany skupiny Ozzy Osbourne Tribute byla přerovská kapela Green Day Bros, kterou založil v roce 2013 baskytarista Mojmír Holíček. Ten se stal velkým fanouškem Green Day při svém pobytu v USA v polovině devadesátých let, kdy v Evropě o těchto "punkových Beatles" ještě téměř nikdo nic nevěděl. "Před sedmi lety jsem se setkal s mladým talentovaným zpěvákem a kytaristou Danem Režným, který je hlasově i vizuálně velmi podobný Joe Armstrongovi a na bicí nás doprovází David Hambálek. Hrajeme v triu to nejlepší z repertoáru raných amerických Green Day," dodal Holíček.

Poté již patřil celý prostor Pivovaru skupině Ozzy Osbourne Tribute. Kapela vznikla v roce 2002, když jihlavský zpěvák Pavel Sedma Augustin spolu s Mojmírem Holíčkem přizvali ke spolupráci olomoucké muzikanty - kytaristu Pavla Andree, bubeníka Mirka Sojku Matušů a klávesistu Zdeňka Spurného. "Kuriozitou tohoto projektu bylo a je, že jsme se nikdy nesešli ve zkušebně, ale setkáváme se jen na koncertech," prozradil Holíček.

Nářez to byl pořádný. Fanoušci byli nadšeni a muzikanti si koncert užívali spolu s nimi."Vyhrál jsem lístek na koncert, nemohl jsem si ho nechat ujít. Pozval jsem i kamaráda z Olomouce. Atmosféra koncertu byla úžasná a Ozzy, co na to říci, prostě super. Užil jsem si to plnými doušky. Více takových akcí," svěřil se svými dojmy Tomáš Stokláska.

A co na samotný koncert říkal Mojmír Holíček? "Za sebe můžu říci, že měl výbornou atmosféru. V publiku byly starší i mladší ročníky a všichni dobře věděli, na co přišli. Při koncertě v tak malém prostoru, kdy je publikum velmi blízko hudebníkům, byly vidět rozzářené oči a štěstí ve tvářích posluchačů, což je pro muzikanta ta největší odměna. Rocková hudba v Přerově stále žije".

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku(dle domluvy), bezbariérový vstup.