Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 8.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Restaurace Městského domu je opět bez provozovatele

Zprávy z regionu

8.8.2022

Autor: red

Po třinácti měsících odchází z Městského domu společnost Apetit, která tu provozovala restauraci. Důvodem odchodu je hlavně dramatické zvýšení cen energií.

Historický dům patřící městu od pondělí 8. srpna opět osiřel a najít nájemce, který by se zabýval gastronomií, je problematické."To už víme z dřívějších dob, kdy jsme těžko a opakovaně hledali provozovatele," potvrdil ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček.

Personál společnosti Apetit přivítal návštěvníky poprvé 21. června loňského roku, po téměř čtrnácti měsících, kdy byla kvůli nezájmu ze strany podnikatelů v pohostinství restaurace Městský dům zavřená. Teď je město coby majitel Městského domu opět ve stejné situaci. Další nájemce odešel a nový není na obzoru. Přitom dosud byly městem nastaveny nadstandardní podmínky. "Lze předpokládat, že se opět schválí úleva z nájemného a provozovatel tak zaplatí symbolických sto korun měsíčně. V plné výši bude ovšem hradit spotřebované energie," uvedla vedoucí Kanceláře primátora Daniela Novotná s tím, že záměrem města je najít co nejdříve provozovatele, který se nebude bát nové výzvy.

Naposledy byla restaurace Městského domu pro veřejnost otevřena uplynulý víkend v průběhu Svatovavřineckých hodů. "Lidé se ale nemusejí bát, že by si na podzim při návštěvě divadelního představení nebo koncertu nedali kávu nebo skleničku vína – občerstvení v kavárně bude při kulturních akcích zajištěno," doplnila Daniela Novotná.

Městský dům stojí na Masarykově náměstí od roku 1897 a je nejvýznamnějším kulturním zařízením ve městě. Restauraci tam v novodobé historii provozovala společnost Imit, pak ji převzaly Kulturní a informační služby města Přerova. Před společností Apetit tu byl od ledna roku 2019 Hotel Jana. Společnost měla v plánu podnikat v Měšťáku pět let, ale po roce a čtvrt smlouvu s městem ukončila.

red

Reklama

Galerie města Přerova

Katalog firem » Kultura » Galerie

Komorní prostředí Galerie města Přerova prezentuje od února 2010 výtvarnou tvorbu Přerovska a dává prostor i výstavám souvisejícím s historickým vývojem města. Bezmála 14 tisíc př...