Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 6.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Rekonstrukce budovy bývalé zdravotnické školy začala

Zprávy z regionu

12.8.2020

Autor: red

Pětačtyřicet let stará pětipodlažní budova na náměstí Přerovského povstání právě prochází opravou, která změní podobu celého obvodového pláště objektu. Po rekonstrukci, která přijde na 24 milionů 308 tisíc korun, bude nemovitost sloužit k výuce budoucím zdravotníkům. Ti už tu měli v minulosti své třídy, před dvěma lety se ale z Přerova odstěhovali. V příštím školním roce by měli své třídy zase obsadit.

Foto: Magistrát města Přerova

Staveniště bylo Přerovské stavební společnosti předáno koncem července, na práci má 196 kalendářních dní, takže k 31. lednu roku 2021 by budova měla být k dispozici městu už v moderním kabátě. Bude mít novou fasádu, vymění se okna a zateplí střecha. Součástí projektu je i zřízení bezbariérového vstupu do budovy. Stávající obvodový plášť je z boletických panelů, které obsahují azbest, tudíž jejich odstranění a likvidace musí podléhat speciálnímu režimu.

Dispozice uvnitř se měnit nebude. Objekt začne za rok sloužit jako škola, což byl také její poslední účel využití. V devadesátých letech tu vzniklo odloučené pracoviště Střední zdravotnickéškoly Hranice, které bylo v roce 2018 zrušeno. Žáci i učitelé se přesunuli do Hranic. Společnost Agel, pod kterou spadá i přerovská nemocnice, se proto dohodla s Olomouckým krajem, městem Přerovem a Arcibiskupstvím olomouckým, že tu zřídí vyšší odbornou školu pro zdravotnický personál, která by měla začít fungovat ve školním roce 2021/2022.

Zástupci města v tuto chvíli ještě čekají, jestli vyjde dotace na opravu, o níž bylo požádáno z Operačního programu životního prostředí. Získat mohou 40 procent uznatelných nákladů, což činí 4 a půl milionu korun. V tuto chvíli zatím probíhá proces hodnocení žádosti.

Vizualizace budoucí podoby budovy

red

Reklama

Restaurace Městský dům

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Městský dům se nachází v centru Přerova. Na jídelním lístku najdete pokrmy české i mezinárodní kuchyně a různé speciality. Kapacita restaurace je 100 míst a je zde možné pořádat růz...