Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 8.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Putování pohádkovým lesem - Orizaro ukrylo v koutech u Laguny deset nejznámějších pohádek

Zprávy z regionu

13.9.2020

Autor: hcz

Sobotní odpoledne (12. srpna) patřilo pohádkám. Peklo plné čertů, chaloupka celá z perníku, Bob a Bobek, Trautenberk nebo smutná princezna. Taková byla cesta pohádkovým lesem, kterou pro malé i velké návštěvníky připravil na březích Laguny turistický oddíl TOM Lišáci.

Startovalo se od Bašty u Dokládalů. "K dnešnímu třicátému výročí Orizara jsme pro návštěvníky připravili deset stanovišť, na kterých jsou podle nás ty nejlepší pohádky - Smutná princezna, peklo, Perníková chaloupka, Mrazík, Králíci z klobouku. U nich děti spolu s rodiči plní zadané úkoly. Máme tady i jedno stanoviště navíc, to poslední. Není pohádkové, je narozeninové, kde budou návštěvníci psát veršovaná přáníčka," prozradil za organizátory ředitel Ladislav Župka.

A proč přáníčka? Jednou si ředitel (Ladislav Župka), když manželka láteřila, řekl ... proč tohle všechno dělám, vždyť je to k ničemu. A při uklízení narazil na veršovaná přáníčka, ze kterých se dověděl, že se jeho akce, které pořádá, většině lidem líbí. A to je vždy takový balzám, aby se další rok v tom, co dělá, pokračovalo.

"Orizaro, cesta pohádkovým lesem, vede kolem velké a malé Laguny. Zvolili jsme čtyři směry. Trasa vede po zelené, modré, červené a žluté stezce. Naší snahou je zapojit do plnění úkolů i rodiče," dodal Župka. V letošním roce pozvali organizátoři mezi sebe i kočárky. "Uvidíme, zda se někdo najde a přijede s nazdobeným kočárkem," dodává Župka.

Příležitost podívat se do pohádky si nenechaly ujít stovky dětí. Na stanovištích na ně čekaly pohádkové bytosti, které se ocitly v nesnázích. Čerti potřebovali nanosit vodu, Nastěnce se nedařilo rozlousknout ořechy…. A tak děti pomáhaly, co jim síly stačily. Pětiletá Bětuška zápasila na břehu Bečvy s kbelíkem, a tak jí na pomoc přispěchal tatínek. To zase Kačence s poznáváním bylin u čarodějnic pomáhal dědeček. "Všechny kytičky se mně nedařilo poznat, ale dědečkovi to šlo dobře," svěřila se. Sobotní odpoledne se vydařilo.

Organizátoři Orizara zvou všechny na výstavu: "Přijďte se podívat do pasáže, kde máme k výročí uchystanou výstavu, na které vzpomínáme nejen na padesát let oddílu TOM Lišáci, ale také na všechny akce, které jsme za ty roky pořádali. 

hcz

Reklama

EICO PLUS s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Zahradní technika a zahrádkářské potřeby

Kvalita pro zahradu, stavbu, dílnu. Firma se zabývá především prodejem hadic od největšího českého výrobce firmy Valmon z Valašského Meziříčí, ale také širokého sortimntu pro zahradu...