Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 18.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Přerov chystá novou zahrádkářskou kolonii, vznikne u komunikace vedoucí k Újezdci

Zprávy z regionu

10.8.2023

Autor: red

Kdo touží po zahrádce u Přerova, má teď šanci si ji pořídit. Radní vyslyšeli stesky obyvatel města, kteří by si chtěli obdělávat půdu v blízkosti svého bydliště, a chystají k pronajmutí pozemek, na němž má vyrůst zahrádkářská kolonie.

Na těchto pozemcích by mohla v příštím roce vzniknout nová zahrádkářská kolonie

Jedná se o lokalitu v blízkosti ulic 9. května – Přerovská, kde může v říjnu příštího roku vzniknout čtyřicet až devadesát zahrádek o výměře asi 250 až 400 metrů čtverečních. Roční pachtovné za užívání zahrádky by činilo 5 korun za metr čtvereční a rok. Zástupci města mají představu, že soubor zahrádek bude oplocený, na pozemku bude zajištěna voda formou studny s ruční pumpou a na části parcely bude možné umístit dočasné stavby přístřešků pro nářadí.

Pokud jsou mezi občany zájemci o propachtování části městského pozemku p. č. 5466/138 v k.ú Přerov, mohou se písemně obrátit na adresu: Magistrát města Přerova, odbor správy majetku města a komunálních služeb, Blahoslavova 3, Přerov. Užívání by pak bylo možné od října roku 2024, protože je třeba lokalitu připravit podle projeveného zájmu budoucích zahrádkářů.

red

Reklama

OPTIKA ROZEHNALOVÁ

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Rodina Rozehnalová vede svou firmu už od roku 1991 - to je více než 20 let cenných zkušeností a praxe. Celá rodina je vzdělaná v oblasti optiky a práce je zároveň jejich koníčkem. Většinu ...