Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 16.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Přerov bude mít po 45 letech novou bazénovou vanu. Vnitřní areál se na začátku května uzavře

Zprávy z regionu

9.3.2023

Autor: red

Dlouho plánovaná oprava přerovského padesátimetrového bazénu je na spadnutí, ještě se čeká na podepsání smlouvy s realizační firmou. Pokud všechno klapne, tak v úterý 2. května se areál uzavře a bazén obsadí dělníci, kteří tu budou 185 dnů pracovat na výměně bazénové vany. Ta současná je ještě z roku 1978, kdy byl krytý bazén v Přerově otevřen. V posledních letech se ale v tělese vany objevily mikrotrhliny a dochází k průsakům vody, proto je nutné zahájit rekonstrukci. Za tu dá město 22 milionů 671 tisíc korun a provádět ji bude Přerovská stavební společnost, která jako jediná projevila o zakázku zájem.

Přerovský bazén

Foto: Sportoviště Přerov

"Přípravy na rekonstrukci jsou v plném proudu, v současné době vyklízíme rozlehlé vnitřní prostory, především v suterénu. Od května by měl být otevřen venkovní 25metrový bazén, kde by se měla voda přihřívat. V průběhu rekonstrukce snížíme vstupné o dvacet procent a automaticky bude prodloužena platnost kreditních čipů," informoval Petr Kouba – jednatel společnosti Sportoviště Přerov, která bazén provozuje. Zatímco bazén bude půl roku zavřený, dělníci budou sanovat podkladní vrstvy, vybourávat staré keramické obklady a nahrazovat je novými. Součástí zakázky je i oprava přelivných žlábků a ochozových ploch bazénu. Ochozy budou doplněny o nové liniové odvodnění a nové budou i startovací bloky. Barva obkladů bude v kombinaci modrá a bílá.

Zástupci města uvažovali rovněž o modulárním systému, který je tvořen panely z nerezové oceli v kombinaci s tvrdým PVC. Nakonec se rozhodli, že upřednostní tradiční kachličky a dlažbu, neboť je žádoucí, aby byl kvůli závodním plavcům zachován standardní rozměr plaveckého bazénu, což je u nerezové vany problematické.

Přerovský bazén byl otevřen v roce 1978 a světle modré obklady pokrývající dno i stěny jsou ještě původní. Poslední zásadnější opravou prošel plavecký areál v roce 2011, kdy byla snaha přeměnit ho do podoby akvaparku. Do investic šlo tehdy asi 60 milionů korun.

red

Reklama

Relaxační centrum ADAM

Katalog firem » Zdraví a styl » Masáže

Nabízené služby: - solná jeskyně - bylinná parní lázeň - harmonizační lůžko - relaxační pyramida - detoxikační přístroj - přístrojová lymfodrenáž - masá...