Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 4.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Předporodní kurzy Nemocnice Přerov po pauze opět ženy připraví na příchod miminka

Zprávy z regionu

26.5.2020

Autor: red

Budoucí maminky budou moci od 2. června znovu zavítat do porodnice Nemocnice Přerov a společně s odborníky každé úterý odpoledne probrat témata spojená s těhotenstvím, porodem i péčí o dítě a rodinu. Nemocnice Přerov po tříměsíční koronavirové pauze opět rozjíždí oblíbené předporodní kurzy. Ty budou muset být i nadále přizpůsobeny současným protiepidemickým opatřením.

Foto: Nemocnice Přerov

Předporodní kurz bude probíhat za dodržení hygienicko-epidemiologických podmínek, což přinese určitá omezení. "Jsme rádi, že můžeme kurz opět obnovit, i když s jistými omezeními. Počet těhotných, které se budou kurzu účastnit, budeme muset omezit na celkový počet 10 maminek bez partnerů, abychom mohli zajistit dostatečné rozestupy. Samozřejmě budeme mít k dispozici dezinfekční prostředky a všichni přítomní musí mít nasazenou roušku," popisuje vrchní sestra gynekologicko-porodnické oddělení Mgr. Radka Šimoníková s tím, že i nadále budou kurzy předporodní přípravy probíhat v podobě kurzu o čtyřech lekcích. Maminky se mohou rozhodnout, zda chtějí absolvovat kurz jako celek, nebo jen některé vybrané lekce.

Lekce probíhají každé úterý od 14 hodin ve 2. patře gynekologicko-porodnického oddělení. "Abychom zajistili dodržení nařízených bezpečnostních opatření, je nutné se na kurz předem přihlásit, a to na telefonním čísle 581 271 183," doplňuje Mgr. Šimoníková.

V posledních třech měsících museli odborníci s budoucími maminkami komunikovat především na dálku. "Na sociálních sítích i telefonicky jsme odpovídali na nespočet dotazů týkajících se porodů a hlavně doprovodů, které se často v rámci nařízení Ministerstva zdravotnictví měnily. Děkujeme šem rodičkám a tatínkům za přízeň v této nelehké době, která se pomalu ale jistě vrací snad zpět do normálu," uzavírá vrchní sestra Šimoníková.

red

Reklama

Obec Veselíčko

Katalog firem » Obce » P-Ž

Počátky Veselíčka spadají do období mladší doby kamenné, kdy zde žili lidé kultury volutové a pomalované keramiky. O tomto pravěkém osídlení víme díky archeologickým nálezům v lokalit...