Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 12 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Po průpichu se už ode dneška jezdí, stavba průtahu ale ještě pokračuje

Zprávy z regionu

1.8.2022

Autor: red

První řidiči se dnes projeli po nově vybudovaném průpichu, který je součástí průtahu Přerovem. Projeli tak z Velkých Novosad přes areál Juty až k nádraží. Na stavbu, která je příslibem lepší dopravní situace, město významně přispělo. Průpich, stavěný v režii Ředitelství silnic a dálnic, přijde na 189 milionů korun a město Přerov ho podpořilo částkou 20 milionů 418 tisíc korun.

Foto: Magistrát města Přerova

Průpich, který je veden obousměrně v jednom pruhu, zjednoduší dopravu. S dílčími omezeními, které přinese budování další části průtahu, ale musejí řidiči ještě počítat. Zůstává uzavřena silnice II/434 v Komenského ulici, provoz v Kojetínské je veden pouze jedním pruhem, je zaslepena křižovatka z Husovy ulice do Tovární a naopak. Nyní budou probíhat práce na opačné straně vozovky, do konce října vznikne kolem nově vybudované komunikace cyklostezka s chodníkem. Průchod chodců na vlakové a autobusové nádraží je v současné době zajištěn z Nádražní ulice a nově budou moci pěší projít z Komenského ulice přes nové rameno až do ulice Škodovy.

O průtahu městem jako nové důležité dopravní tepně se v Přerově mluví už mnoho let. V srpnu roku 2012 se snažili tehdejší přerovští radní stavbu popohnat schválením memoranda, které řešilo vzájemnou spolupráci města, Olomouckého kraje a Ředitelství silnic a dálnic. S výstavbou průtahu se ale začalo až v roce 2020 a na konci letošního roku by měl být hotový. Odborníci, kteří se na plánech podíleli, slibují, že ve finále bude přerovská doprava plynulejší, rychlejší a bezpečnější, neboť průtah se stane jakýmsi "sběračem" z místních komunikací.

red

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.