Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 6.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Pivní slavnosti v zámecké zahradě v Horní Moštěnici. Skvělé pivo, muzika a pochoutky z grilu a udírny

Zprávy z regionu

4.7.2021

Autor: hcz

Dobrovolní hasiči z Horní Moštěnice uspořádali v sobotu odpoledne v místní zámecké zahradě tradiční Pivní slavnosti. Ten letošní ročník se konal již počtrnácté a stejně jako v letech minulých nechyběly kromě ochutnávek zlatavého moku a vynikajících specialit z grilu a udírny ani koncerty oblíbených kapel. Na podiu to rozjela Spocená uklízečka a ve večerních hodinách Forum.

"Letošní ročník je čtrnáctý v pořadí. Měl být již patnáctý, ale díky koroně jsme v loňském roce pivní slavnosti nemohli pořádat. Takže máme tady šťastnou čtrnáctku a s ní i 14 druhů piv. Kromě jednoho birelu, který je pomelo-grepový, jsou na čepu Svijany 11° a 13°, z Pivovaru Zubr 11° Zubr Gold a Zubr kvasničák. V minulých ročnících si návštěvníci pochvalovali pivo Krakonoš, proto ho nabízíme i letos. Z minipivovaru z Černotína jsme přivezli 10° pivo Chórs a polotmavou 12° a z Oseka z pivovaru Helf Kováře. Nechybí ani Lobkowicz, Bernard, Nachmelená opice a ryze hořký 12° Radegast," řekla za pořadatele Alena Žižková z místního sboru dobrovolných hasičů. Dodala také, že letošní ročník Pivních slavností je hlavně o pivu, jídle a dobré muzice. "Snad příští rok nebudou žádná omezení a budeme moci uspořádat i soutěže."

Do Moštěnice přijeli také letos kromě místních i návštěvníci z Přerova a okolních obcí. "Na pivní slavnosti jezdím pravidelně a po odmlce díky kovidu jsem se už na akci moc těšil. Chyběli mně kamarádi a muzika. Je to tady skvělý," svěřil se třiatřicetiletý Martin z Přerova. Kromě popíjení zlatavého moku přichystali organizátoři pro návštěvníky také vyhlášená žebra, steaky nebo klobásy a hranolky.

Hana Žáčková

Hana Žáčková

hcz

Reklama

Městys Dřevohostice

Katalog firem » Obce » A-K

Městys Dřevohostice se rozkládá po obou březích říčky Bystřičky, asi 15 kilometrů jihovýchodně od Přerova, na okraji Hostýnské vrchoviny. V současné době zde žije asi 1500 obyvatel a k...