Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 16.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Piva ZUBR, Holba a Litovel opět zazářila na degustačních soutěžích doma i v zahraničí

Zprávy z regionu

14.9.2022

Autor: red

Ve středu večer byly souběžně vyhlášeny výsledky hned dvou prestižních degustačních soutěží – mezinárodní soutěže European Beer Star v Mnichově a České pivo 2022 v Praze. Piva ZUBR, Holba a Litovel získala v obou kláních celkem 5 medailových umístění. Úspěšné účinkování navíc podtrhla další tři pódiová umístění. Nejúspěšnějším pivem se stal ležák ZUBR Gradus, který v Německu zvítězil ve své kategorii a v soutěži České pivo získal stříbro.

Pivovary ZUBR, Holba a Litovel patří do společnosti Pivovary CZ Group a pravidelně se objevují na předních místech tuzemských i zahraničních degustačních soutěží. Výjimečnou kvalitu svých piv potvrdily i letos.

Odbornou porotu mezinárodní soutěže European Beer Star v Mnichově zaujal svými jedinečnými vlastnostmi ležák ZUBR Gradus, který byl vyhlášen vítězem prestižní kategorie ležáků Bohemian Style Pilsner. Stříbro ve stejné kategorii získalo pivo Litovel Premium.

V pivovaru ZUBR se již 24 let vaří pivo pod taktovkou sládkové Nataši Rouskové. "Na opakovaná ocenění našeho pivovaru jsme patřičně hrdí. Potvrzuje to dlouhodobě vysokou kvalitu našeho piva a také skutečnost, že bez dodržování klasických výrobních postupů, vybraných surovin a lidí, kteří vaří pivo s láskou a maximální péčí, by to nešlo. Jen tak může vzniknout pivo s dobrou pitelností, správným řízem a chutí," uvádí k medailovým úspěchům Nataša Rousková.

V soutěži České pivo získal ZUBR Gradus 2. místo v kategorii ležáků a znásobil tak svůj úspěch v Mnichově. Na 2. a na 3. místě se v této soutěži umístily také míchané nápoje z nealkoholického piva s příchutí exotických citrusů Litovel Pomelo a Litovel Řezaný citron. Litovel Pomelo se dlouhodobě objevuje na medailových pozicích v kategorii míchaných nízkoalkoholických a nealkoholických piv. Pódiová umístění z premiérového vyhlašování finálové šestky z Prahy odvezly také piva Holba Horská 10, ZUBR Grand a z kategorie nealkoholických piv letošní novinka Holba Nealko.

"Jsme hrdí na to, že naše piva oceňují běžní konzumenti i odborníci. Opakované úspěchy na prestižních soutěžích v Česku i ve světě dokazují, že za výjimečným úspěchem našich piv stojí kombinace našeho pečlivého přístupu, který začíná výběrem kvalitních místních surovin, poctivosti při vaření piva i umu litovelských pivovarníků," dodává sládek pivovaru Litovel Petr Kostelecký.

"Chceme vařit i nadále to nejlepší české pivo a každé ocenění je pro nás zadostiučiněním a velkou motivací pokračovat v našem poctivém pivovarském řemeslu. Naše piva patří dlouhodobě k těm nejvíce oceňovaným, což je řadí mezi vůbec nejúspěšnější v republice," říká výrobně-technický ředitel společnosti Pivovary CZ Group Tomáš Pluháček.

Soutěž České pivo

Tradiční prestižní odborná soutěž České pivo se letos konala po jednadvacáté. Pořádá ji Český svaz pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským. V letošním roce soutěžilo celkem 101 pivních vzorků z 27 pivovarů v šesti kategoriích: světlé ležáky, 11% světlé ležáky, světlá výčepní piva, tmavá piva, nealkoholická piva neochucená a nealkoholická piva ochucená.

Evropská pivní hvězda (European Beer Star)

Mezinárodně uznávaná degustační soutěž European Beer Star patří mezi nejprestižnější na světě a věnuje se oceňování špičkových piv. Soutěž pořádá Asociace soukromých pivovarů již od roku 2004 a v každé kategorii se udělují pouze tři medaile. Soutěž je otevřená celému světu a soutěžit mohou všechny místní, regionální, národní a mezinárodní pivovary bez ohledu na to, ze které země či kontinentu pocházejí. Soutěžit však mohou jen pivovary, které dodržují vaření piva poctivými metodami a vysoké řemeslné kvality. Většina oceňovaných piv má svůj původ v Evropě.

red

Reklama

DUHA KLUB DLAŽKA

Katalog firem » Kultura » Agentury, organizace

Zájmový mezinárodní klub, je členem sdružení DUHA. Akce probíhají formou sportovních klání, kulturních večerů, jedno i vícedenních pobytů. Tábory pro děti, mládež, pro rodiče s dětmi.