Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 5.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Oslava narozenin pivovaru Zubr přilákala 2 500 návštěvníků, kteří vypili 51 hektolitrů piva

Zprávy z regionu

23.4.2022

Autor: hcz

Páteční odpoledne se v areálu pivovaru Zubr slavilo. Tradiční narozeninová oslava, která jako každý rok zahajuje festivalovou sezónu, byla letos výjimečná, pivovar Zubr totiž slavil kulaté 150. výročí od svého založení. Oslava sice nebyla "zalitá sluncem", ale i přes nepřízeň počasí se 2500 milovníků zlatavého moku nenechalo odradit, a spolu s pivovarem přišli oslavit jeho nádherné jubileum.

Návštěvníci měli možnost v pivovaru ochutnat nejen tmavý Výroční speciál 15 %, ale také další piva z produkce. Na čepu byla kromě široké nabídky piv také limitovaná edice tmavého Výročního speciálu 15 %, kterého bylo uvařeno 750 hektolitrů, a nechyběl ani letošní vítěz soutěže o Zlatý pohár PIVEX – PIVO 2022, Zubr Gold, a další oceněná piva Zubr Grand a Gradus.

Pivovar své brány otevřel v 15:30 hodin a pro všechny byl připraven bohatý program. Nechyběly soutěže, ale ani kapely. Na podiu se o hudební program postaraly skupiny Kameron, Stará dobrá ruční práce, Penzistor a populární Rybičky 48.

"Akce se povedla na jedničku, i když počasí nám zrovna nepřálo. Po covidové pauze, kdy se dva ročníky této akce nemohly konat, bylo v pivovaru opět živo a já mám z toho velikou radost," hodnotila akci brand managerka značky Zubr Kateřina Vilímová.

"U příležitosti tohoto významného jubilea jsme návštěvníkům připravili speciální dárek. Ze všech vstupenek jsme vylosovali tři vítězné, které svým šťastným majitelům zajistily výhru v podobě 150 piv zdarma," dodala Vilímová.

Návštěvníci byli nadšení, do pivovaru se sjeli ze všech koutů republiky. Do soutěží se zapojili nejen milovníci zlatavého moku z Vysočiny, ale i z Kroměříže, Hranic nebo Brna. A pivo teklo proudem. Na akci se vypilo 51 hektolitrů. Po vystoupení kapel nechyběl ani velkolepý ohňostroj.

 

Společnost Pivovary CZ Group a.s. má v portfoliu pivovary značek Holba, Litovel a Zubr. Pivovary patří mezi tradiční české výrobce piv působící především na Moravě. K výrobě piva používají kvalitní regionální suroviny a ve výrobě se využívá tradiční klasická technologie, kdy hlavní kvašení probíhá v otevřených kvasných kádích a pivo následně dlouho zraje v ležáckém sklepě. Roční výstav skupiny se dlouhodobě pohybuje okolo 700 tis. hl, přičemž téměř třetina produkce směřuje na zahraniční trhy. Piva společnosti Pivovary CZ Group a. s patří dlouhodobě mezi nejúspěšnější oceňovaná piva v ČR. Každoročně se umisťují na předních příčkách prestižních degustačních pivovarských soutěží jako je České pivo organizované Českým svazem pivovarů a sladoven, nebo PIVEX.

hcz

Reklama

Obec Veselíčko

Katalog firem » Obce » P-Ž

Počátky Veselíčka spadají do období mladší doby kamenné, kdy zde žili lidé kultury volutové a pomalované keramiky. O tomto pravěkém osídlení víme díky archeologickým nálezům v lokalit...