Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 14 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Nová zídka nabídne posezení s výhledem na zámek, součástí chodníku bude i skákací panák

Zprávy z regionu

28.7.2020

Autor: red

Na nábřeží Rudolfa Lukaštíka u řeky Bečvy vznikne ještě letos atypická zídka, jejíž součástí budou i lavičky, které nabídnou výhled na Tyršův most a zámek. Stavba začne v prvních srpnových dnech, hotovo by mělo být do 22. listopadu.

Vizualizace nové zídky

Současná zídka vykazuje havarijní stav. Je popraskaná, naklání se nad chodník a hrozí zřícením. Původně bylo v plánu starou zeď zbourat a nahradit ji obdobnou novou. Nakonec ale zídka nabídne víc než jen oporu terénu. Bude oproti současnému stavu mírně snížena a vznikne tak možnost využít horní záklopovou desku zídky k posezení.

Současná zídka

Foto: Magistrát města Přerova

Chodníky pod zídkou čeká rozšíření, pro děti tu bude přímo v trase herní prvek v podobě skákacího panáka, v projektu je zahrnuto i místo pro trvalky jako je třeba šanta kubánská, třtina, řebříček tužebníkovitý, řimbaba, hvozdík či šalvěj lékařská. Sadové úpravy počítají rovněž s vysázením tří javorů a deseti bobulonosných keřů. Chybět nebude ani nové nasvětlení uličními lampami a boční části zídky mají být olemovány ocelovými, žárově zinkovými bočnicemi. Město za celou realizaci zaplatí 3 miliony 137 tisíc korun. 

red

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.