Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 14.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Nová AGEL Vyšší odborná škola zdravotnická v Přerově přivítá v září své první studenty, přihlášky přijímá již nyní

Zprávy z regionu

29.4.2021

Autor: red

V cílové rovince jsou přípravy otevření nové AGEL Vyšší odborné školy zdravotnické v Přerově, která přivítá své první studenty v září letošního roku. Do prezenční i kombinované formy studia v oboru Diplomovaná všeobecná sestra se mohou zájemci hlásit již nyní. Přihlášky do prvního kola přijímacího řízení škola přijímá do 31. května.

Nová AGEL Vyšší odborná škola zdravotnická v Přerově

Foto: Nemocnice Přerov

AGEL Vyšší odborná škola zdravotnická bude sídlit v budově bývalé přerovské SZŠ na náměstí Přerovského povstání 2804/2, jejímž vlastníkem je město Přerov. "Myšlenka založit školu v Přerově vznikla před třemi lety u vedení společnosti AGEL, která je zřizovatelem školy. Impulsem byl dlouhodobý nedostatek středního zdravotnického personálu v České republice, který chce AGEL aktivně řešit. Náš záměr byl záhy podpořen vedením města Přerovy, Olomouckým krajem a také olomouckým arcibiskupstvím," uvedl ředitel AGEL Vyšší odborné školy zdravotnické Ing. Vladimír Janus.

V současné době prochází budova školy modernizací. Po rekonstrukci vnějšího pláště, zateplení a výměně oken přichází na řadu také vnitřní prostory. "Po ukončení všech prací bude budova připravena pojmout v rámci výuky na VOŠ celkem 6 kmenových tříd, včetně odborných učeben a samozřejmě dalších prostor pro zázemí školy," upřesnil ředitel Janus s tím, že školní rok 2021/2022 bude zahájen s jednou třídou v denní a jednou v kombinované formě studia. "Do každé třídy plánujeme přijmout 20 studentů," doplnil ředitel.

Zájemci o studium na AGEL Vyšší odborné škole zdravotnické v Přerově mohou zasílat své přihlášky ke studiu již nyní. Uzávěrka pro první kolo přijímacích zkoušek je 31. května 2021, přičemž zkoušky samotné budou probíhat v měsíci červnu. "Pro zájemce připravujeme online Den otevřených dveří s cílem přiblížit průběh studia a požadavky ke studiu. Představíme také stipendijní program, který studentům nabízí až 4.800 korun měsíčně při závazku následného pracovního poměru ve vybraném zdravotnickém zařízení skupiny AGEL na 3 roky. Čerpání stipendia je však zcela dobrovolné," přiblížila zástupkyně ředitele školy Mgr. Alžběta Panáková s tím, že díky zázemí nemocnic skupiny AGEL v kraji může škola žákům zajistit nadstandardní odbornou praxi už od samého začátku studia, a také možnost zaměstnání.

Společnost AGEL má s provozováním zdravotnických škol bohaté zkušenosti. První pobočku AGEL Střední zdravotnické školy otevřela v roce 2017 v Ostravě a o rok později v Českém Těšíně. "Za pouhé čtyři roky se naše školy rozrostly z původních 90 žáků na téměř 430 studentů a postupně jsme kromě středoškolského studia nabídli i studijní obory navazující. Vyšší odborná škola zdravotnická v Přerově je tedy naším prvním pracovištěm v Olomouckém kraji, ale třetím celkově," uzavírá ředitel školy Ing. Vladimír Janus.

Bližší informace o možnostech studia najdou zájemci na webových stránkách https://vospr.szs.agel.cz/

red