Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 10.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Naděje starší Adéla Mikešková se stala první vicemistryní České republiky v moderní gymnastice

Zprávy z regionu

18.5.2022

Autor: red

V Olomouci v hale UP si o víkendu daly dostaveníčko nejlepší moderní gymnastky České republiky linie B, nadějí starších a juniorek, aby v kvalifikačním souboji předvedly sestavy s předepsaným náčiním. Nejlepší šestnáctka se poté utkala ve volném náčiní o tituly mistryň.

Přerovskou moderní gymnastiku výborně reprezentovaly zástupkyně juniorek Olívie DOČEKALOVÁ, Nela HASOŇOVÁ, Monika TOMEČKOVÁ, Eliška ZBOŽÍNKOVÁ, nadějí Zuzana LESÁKOVÁ, Marie KUČOVÁ a Adéla MIKEŠKOVÁ. Domů putovalo zlato, dvě stříbra, sedmé, deváté, desáté, dvacáté první, dvacáté třetí a dvacáté čtvrté místo.

Ve třech rotacích se v sobotu na startu sešlo 75 juniorek. Olívie DOČEKALOVÁ nastoupila jako první ze čtveřice Přerovanek, předvedla bez zaváhaní jedenácté nejlepší kužele v poli startujících /18.050/, svou pěknou skladbu ale neprodala se stuhou, chyby/14.050/ závodnici stály postup do finále a znamenaly 24. místo ve výsledkové listině. Velmi vyrovnaný výkon zaznamenala v premiéře Monika TOMEČKOVÁ, v pořadí dvacáté čtvrté kužele i stuha ohodnocené známkou /16.800 a 16.200/ vynesly závodnici na celkové 21. místo. V poslední rotaci nastoupila naše technicky nejzdatnější dvojice, která s přehledem postoupila do finálové části. Nela HASOŇOVÁ ukázala sedmé kužele /18.500/, devátou stuhu /17.800/ a ve finále desátou nejlépe ohodnocenou obruč/19.000/. Umístění na devátém místě je pro závodnici osobním maximem. Nejlepší čtvrtý ohodnocený výkon zajela čtrnáctiletá Eliška ZBOŽÍNKOVÁ s kužely/19.100/, šestnáctá stuha za /17.050/ stejná sedmá příčka za finálový míč /19.900/ a celkově je pro závodnici dosavadním nejlepším výsledkem gymnastické kariéry.

V neděli dopoledne nastoupily na závodní plochu naděje starší, ročník 2011, aby poměřily síly v kvalifikačním souboji s obručí a kužely. Zbytečné chyby pádu s náčiním stály v obou provedeních cenné body a hodnocení za dvacáté kužele/13.950/ a dvacátou pátou obruč /12.700/znamenaly ve výsledku 23. místo pro Marii KUČOVOU. Premiérové nervozitě se nevyhnula ani Zuzana LESÁKOVÁ, přesto její výkon měl stoupající úroveň, osmnáctá obruč /14.950/, jedenácté kužele /16.050/ znamenaly postup do finále, a deváté volné švihadlo /16.050/, z prvního mistrovství si Zuzka odvezla diplom za velmi pěkné 10. místo.

V konkurenci 28 nadějí starších ročníku narození 2010 se bojovalo v podvečerní části. Suverénně nejlepší výkon si na závěr sezóny pošetřila Adéla MIKEŠKOVÁ. Stříbro za obruč /18.150/,
sedmé kužele /17.150/ a zlatý míč /17.750/ znamenal titul první vicemistryně České republiky v této kategorii. Byť chyba v závěru sestavy s kužely stála závodnici titul, Adélka potěšila svým projevem a výrazem na koberci srdce trenérek, rozhodčích i všech fanoušků a zhodnotila veškerou energii a práci, kterou trenérský tým všem gymnastkám v přípravě věnoval.

red

Reklama

OBEC HORNÍ MOŠTĚNICE

Katalog firem » Obce » A-K

Obec Horní Moštěnice Leží na posledním výběžku Hostýnské vrchoviny v nadmořské výšce 206 – 220 m nad mořem na okraji úrodné Hané. Obec je rozložena na pravém břehu řeky Moštěnka...