Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Na letošním "korona" kytarovém rekordu na hradbách hrálo 38 kytaristů

Zprávy z regionu

30.8.2020

Autor: hcz

Poslední srpnovou neděli se na hradbách u Neptuna konal již čtvrtý ročník kytarového rekordu v Přerově. Šest skladeb zahrálo společně na jednom místě 38 muzikantů.

"Nechtěli jsme porušit tradici a tak jsme se rozhodli, že letošní ročník kytarového rekordu uspořádáme. Tento ročník je spíše o potkávání, nejde ani tak o překonání rekordu. Je to takový korona rekord," řekl organizátor kytarového rekordu Pavel Ondrůj.

Vše zlé je k něčemu dobré. Podle Lady Galové, která stejně jako předchozí ročníky i ten letošní moderovala, by nikdy na pódiu spolu s našimi muzikanty nevystoupil zakladatel kytarového rekordu v Polsku Leszek Czichonski, neboť v květnovém termínu a čase, kdy se kytarový rekord pořádá na hradbách v Přerově, se koná i kytarový rekord ve Wroclawi. V loňském roce hrálo ve Wroclawi na jednom místě a v jednom čase přes 7000 muzikantů.

"Letošní korona kytarový rekord je věnován Ivanovi Královi, který v mládí emigroval do Ameriky. Tento zpěvák, muzikant, skladatel a producent se stal v pětasedmdesátém roce kytaristou Patti Smith, pro kterou napsal spoustu hitů. Úspěch měl ale i v Čechách, kde napsal písničky například pro kapelu Lucie nebo Mňágu a Žďorp. My si ho dnes připomeneme třemi skladbami. Budou to Blues pro tebe, Mám svůj stín a Sen od Lucie," doplnil Ivan Němeček, který z pódia doprovázel spolu s kapelou Travellers a hosty ostatní přihlášené kytaristy.

hcz

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.