Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 5.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Na Výstaviště do Přerova dorazily dožínky

Zprávy z regionu

19.9.2021

Autor: hcz

Okresní Dožínky spojené s Celostátní výstavou mladé drůbeže, králíků, holubů a exotického ptactva odstartovaly v sobotu na přerovském Výstavišti dvoudenním programem. Návštěvníci měli možnost obdivovat nejen zvířata a drůbež, ale ochutnat třeba pštrosí speciality nebo regionální potraviny. Nechyběla ani pořádná muzika. Na pódiu se vystřídali Záhorská kapela, Jožka Černý s cimbálovkou, Duo Jamaha, Duo Re-Bell, Forum, Traktor nebo Second Hand Kabát revival. A i když počasí moc letošním dožínkám nepřálo, návštěvníci, kteří dorazili, si akci užívali.

"Během víkendu měli možnost návštěvníci obdivovat 1850 králíků, 551 kusů drůbeže, 20 voliér s exotickým ptactvem, 117 kusů holubů a 20 kusů hospodářských zvířat. Do Přerova dorazilo 313 chovatelů z celé republiky , mezi nimi bylo i 29 mladých chovatelů do 18 let," prozradil Jiří Koláček, předseda okresního výboru Českého svazu chovatelů v Přerově. Hlavní garant výstavy Jiří Petružela doplnil, že 51. ročník Celostátní výstavy mladých králíků a 13. ročník Celostátní výstavy mladé drůbeže s doprovodnou expozicí holubů a exotického ptactva byl zahájen již v pátek, kdy areál výstaviště měly možnost navštívit místní školy a školky spolu se studenty středního zemědělského odborného učiliště, kteří se podíleli nejen na přípravě, ale i na odborném hodnocení zvířat. Součástí výstavy byl i 3. ročník Okresních dožínek s tradičním předáním dožínkových věnců.

"Dnes není sice počasí nic moc, ale děti se chtěly jít podívat na zvířátka. Projely se také na koních a samozřejmě skončily na kolotočích. Teď je zavedeme domů, odevzdáme babičce a večer se vrátíme na kapely. Moc se s manželem těšíme na Forum a Traktor," svěřila se Eva Černá.

Už za 14 dní chystají organizátoři na výstavišti další akci. "O víkendu 2. a 3. října bude tady na výstavišti probíhat Výstava Moravy a Slezka hospodářských zvířat. Všichni jste srdečně zváni," dodává Koláček.

hcz

Reklama

PRO ACTIVITY

Katalog firem » Sport

PRO ACTIVITY - centrum zdravého pohybu pro celou rodinu. Najdete zde nejnovější a nejpopulárnější aktivity v ČR, a to H.E.A.T. PROGRAM, H.E.A.T. SPOTEEE, H.E.A.T. CIRCUIT. Nesmíme však zapomenou...