Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 5.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Moderní gymnastky absolvovaly vrcholné mistrovské soutěže

Zprávy z regionu

7.6.2023

Autor: red

Závěrečné vrcholné domácí události jarní závodní sezóny absolvovalo šest moderních gymnastek TJ Spartak Přerov.

V Hradci Králové proběhl republikový závod kategorie Seniorek B. Patnáctiletá Eliška ZBOŽÍNKOVÁ předvedla šestý nejlepší míč /20.650/ a jedenácté kužele /19.450/ a s přehledem postoupila do devatenáctičlenného finále. Velká chyba v sestavě s obručí /19.100/ stála Elišku osmou pozici a útok na přední pozice, klesla celkově na jedenácté místo. V poli 35 startujících závodnic jako jedna z nejmladšího ročníku ukázala své technické přednosti a dovednosti, které jsou dobrým odrazovým můstkem do další sezóny.

Oddíl SK MG Břeclav uspořádal Mistrovství České republiky v kombinovaném programu družstev. SM oblast reprezentovaly závodnice dvou oddílu TJ Sokol Třebovice a TJ Spartak Přerov, které se umístily na prvních dvou místech v pěti kategoriích na oblastním přeboru.

Gymnastky ukázaly dvojboj sestav v pětadvacetičlenném poli startujících. V nejmladší kategorii dosáhla Nikol STRŽÍNKOVÁ svého osobního maxima a za sestavy bez náčiní a se švihadlem jí patří osmá pozice ve výsledkové listině. Elen VELEŠÍKOVOU slabší sestava bez náčiní stála lepší umístění, obsadila šestnáctou příčku. V ročníku narození 2012-2014 nás reprezentovaly Maša CIMRA a Lucie KORANDOVÁ. Obě ukázaly vyrovnané výkony, za které si vezou diplom za šestnáctou příčku pro Mašu a dvacáté místo pro Lucii, která absolvovala premiérové měření sil na republikové soutěži. Největší naděje se vkládaly do šestnáctileté Denisy KARASOVÉ, zkušené závodnice v nejstarší kategorii žen. Bohužel velká chyba v sestavě s obručí znamenala ztrátu, která se ve dvojboji sestav nedá dohnat. Výsledek nezachránil ani třetí nejlepší míč v poli startujících, celkově Denisa obsadila šestnácté místo.

I. družstvo ve složení – Stržínková, Cimra, Zajícová, Štverková, Dékany obsadilo 6. místo v kategorii družstev.

II. družstvo ve složení – Velešíková, Korandová, Vlniešková, Šačiri, Karasová obsadilo 19. místo v kategorii družstev.

Všechny závodnice se snažily ukázat svá maxima. Porazit nervozitu se sice nepodařilo v každé sestavě, ale všechny bojovaly na závodní ploše ze všech sil. Zaslouží pochvalu za výbornou reprezentaci oddílu. Neméně poděkování patří celému trenérskému týmu za nasazení, čas a energii v kompletní jarní sezóně.

red

Reklama

MK Bike sport

Katalog firem » Obchod » Cykloprodejny

Nabízíme největší výběr jízdních kol v regionu a to: MTB 26“--29“, Crossové, Gravel, dětské, City, Cruiser, silniční, DH, 4X, BMX, freestyle, elektrokol ... Značky - Author, Kelly´s...