Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Město chystá investice do autobusových zastávek

Zprávy z regionu

11.4.2021

Autor: red

Do nových autobusových zastávek bude letos investovat město Přerov. Jedna se bude stavět v novém, druhá projde úpravou.

Zastávka naproti pivovaru

Zastávka, kterou čeká úprava, se nachází v Komenského ulici, kde se aktuálně chystá rozsáhlá oprava chodníků za 2 miliony 360 tisíc korun. Společně s touto akcí se bude v průběhu léta rekonstruovat i zastávka naproti Pivovaru, v prostoru před lékárnou. Současná zastávka bude dočasně přemístěna. Ve stávající ploše se odstraní betonová dlažba a udělá se nová konstrukce ze zámkové dlažby. Na místě bude také úprava pro nevidomé.

Stanice pro cestující v ulici 9. května byla až dosud tvořena jen vybetonovaným prostorem s označníkem. Nově tam bude vybudováno nástupiště se zastávkovým přístřeškem o rozměrech 1,7 krát 2,8 metru, pod nímž bude zámková dlažba. Součástí projektu je i úprava stávajícího chodníku. "Cestující určitě ocení i to, že nástupiště bude osvětleno solárním veřejným osvětlením," řekl radní Michal Zácha. S pracemi začnou dělníci v pondělí 12. dubna a do konce května by měla být zastávka nachystána k převzetí. Za její stavbu dá město 618 tisíc korun.

V Přerově a místních částech se nachází 73 autobusových zastávek, které se postupně upravují a vylepšují. Loni například vzniklo nové místo pro čekající pasažéry v ulici Brabansko, rok předtím v Palackého ulici. V rámci údržby se letos připravují i menší opravy zastávek v místních částech Penčice a Žeravice.

red

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.