Reklama

Úterý 22. října 2024, svátek má Sabina, venku je 6.3 °C

Je libo tmavé, polotmavé, nebo světlé? Pivní slavnosti se v zámecké zahradě v Horní Moštěnici vydařily

Zprávy z regionu

7.7.2024

Autor: hcz

Dobrovolní hasiči z Horní Moštěnice uspořádali v sobotu odpoledne v místní zámecké zahradě již 17. ročník Pivních slavností. Kromě ochutnávek zlatavého moku a vynikajících specialit z grilu a udírny nechyběly ani koncerty oblíbených kapel. Na pódiu to nejdříve rozjela místní kapela Aby Bylo Yasno, kterou vystřídaly skupiny Spocená uklízečka a Forum.

"Ten letošní ročník je již v pořadí sedmnáctý. Na čepu máme celkem patnáct druhů piv. Kromě 11° Zubru Gold jsou tady 13° Keprník, 12° Krakonoš, 11° Kanec, 12° Radegast, 11° Hospodář, Procházka, Nachmelená opice, Svijanský Máz, Hefaiston, Včelař, Jadroš, Bernard nebo Holba a nechybí ani birrel pomelo grep," prozradila za pořadatele Alena Žižková z místního sboru dobrovolných hasičů. Dodala také, že se organizátoři pokaždé snaží, aby byly Pivní slavnosti hlavně o pivu, jídle a dobré muzice.

Na Pivní slavnosti se každoročně stahují lidé z širokého okolí. Láká je nejen chladivý zlatavý pěnivý mok, který v horkém létě přijde vhod, ale i vyhlášená žebra, steaky a klobásky, a když k tomu zahraje ještě dobrá muzika, co víc si o sobotním odpoledni přát. Do Moštěnice jezdí spousta lidí. Někteří jezdí pravidelně, jiné sem zlákají kamarádi. Starý jinan, který se pyšně tyčí nad tanečním parketem, by mohl nejspíš hodně vyprávět. "Už ani nepočítám, po kolikáté jsem na této akci. Každé léto se moc těším, že se sem opět s manželkou a dcerou podíváme. Všechno dnes vychází, jak má," dodal sedmapadesátiletý Dušan Novák z Ostravy, který po akci pokaždé přespává u svých přátel v Přerově.

hcz

Reklama

Katarína Vaňková, DiS – specialista na oddlužení AK Mgr. Martin Ludvík Advokát

Katalog firem » Finance » Oddlužení, dluhové poradenství

Jsem zaměstnanec advokátní kanceláře, která poskytuje tyto služby: - Příprava a realizace oddlužení - pro fyzické i právnické osoby odborně sepisujeme a podáme návrhy na povolení oddlu...