Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 7.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hotel Jana v Městském domě končí. Restaurace se otevře asi až v závěru léta

Zprávy z regionu

31.3.2020

Autor: red

Z restaurace a kavárny Městského domu odchází předčasně jeho dosavadní nájemník – Hotel Jana. Společnost sem přišla 1. ledna roku 2019 a měla v plánu po dobu pěti let nejen provozovat restaurační a kavárenské zařízení stojící přímo v centru Přerova, ale také zvelebit a zmodernizovat interiér. Na to ale už nedošlo, k prvnímu květnu Jana končí.

Foto: Depositphotos

"V polovině března jsme obdrželi od společnosti Hotel Jana návrh na ukončení smlouvy. Jako důvod zástupci uvedli, že byli neúspěšní v žádosti o úvěr na rekonstrukci restaurace. Také se odvolávali na současná omezení, kdy musí být kvůli nouzovému stavu Měšťák uzavřen," nastínil primátor Přerova Petr Měřínský.

Od roku 2014 do konce roku 2018 provozovaly Městský dům Kulturní a informační služby města Přerova, podnik byl ale prodělečný. Město na provoz doplácelo ze své pokladny každý rok v průměru milion a půl. Zástupci Hotelu Jana, kteří se přihlásili do výběrového řízení na pronajímatele, se zdáli být vhodnými nájemci. Ve městě už jedno restaurační zařízení provozují, takže zkušenosti mají. Navíc přišli s návrhem, že interiér předělají do takové podoby, aby Městský dům lákal k návštěvě i mladé lidi. Právě proto, že nastínili velké plány, dostali od města jen symbolické nájemné ve výši sto korun měsíčně.

"Na úpravu vnitřních prostor, kvůli které bylo nájemné jen 1 200 korun ročně, sice nedošlo, ale na druhou stranu je třeba zdůraznit, že jsme negenerovali dřívější ztrátu. Čili finančně jsme na tom ztrátoví nebyli," zdůraznil ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček. Na jeho bedra teď padá úkol najít nového provozovatele. Než vhodného nájemce najde, chce čas využít k částečným stavebním úpravám v kuchyni tak, aby vyhovovala současným hygienickým normám. "Naším požadavkem na nového nájemce pak bude nové technologické vybavení této kuchyně," doplnil Macíček. Připomněl i to, že vzhledem k současným omezením, a to i v kulturní oblasti, se předpokládá zahájení provozu restaurace a kavárny až na začátku září.

red

Reklama

Technické služby města Přerova

Katalog firem » Služby

Našimi hlavními úkoly je postarat se o čistotu města, údržbu zeleně, svozu odpadu, osvětlení města a odstraňování následků zimy. Dále provozujeme pohřební službu, která má samosta...