Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 6.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dopravní omezení v ulicích Komenského, Za Mlýnem a u Dluhonic

Zprávy z regionu

8.10.2019

Autor: red

Další tři uzavírky přerovských silnic omezí v následujících dnech a týdnech řidičům už tak komplikovaný průjezd městem.

Ulice Komenského

V ulici Za Mlýnem pokračuje další etapa investice společnosti Vodovody a kanalizace. Kvůli výkopovým pracím se tam od 9. října do 3. listopadu nedostanou auta od restaurace Kormorán až ke starému Kazetu. Tato uzavírka zkomplikuje průjezd nejen rezidentům, ale i rodičům, kteří tudy vozí děti do základní školy. Ti budou muset k parkovišti dojet z ulice Brabansko. Nadále platí, že je zrušena zastávka Přerov-sokolovna a autobusy jezdí obousměrně po ulici Kopaniny.

Za další uzavírkou stojí také společnost VaK. Od pondělí 14. října do pátku 15. prosince bude totiž kvůli nutnému vyvložkování kanalizační stoky částečně uzavřena frekventovaná silnice v Komenského ulici, v návaznosti na ni pak i ulice Kojetínská a Velké Novosady. Nepůjde o úplnou uzavírku, ale pouze o částečnou, takže se řidiči musí připravit na to, že v ulici Komenského, ve směru na ulici Velké Novosady, se dva jízdní pruhy budou sbíhat do jednoho, což dopravu v centru citelně zpomalí. Rychlost bude kvůli bezpečnosti snížena na 30 kilometrů v hodině. Podle vyjádření zástupců stavební firmy, která bude stoku opravovat, půjde v tomto případě o rekonstrukci bezvýkopovou technologií, spočívající ve vtažení vystýlky do stoky z revizních šachet. I tato šetrná metoda ale nejde udělat bez omezení provozu.

Třetí uzavírka se pak dotkne železničního přejezdu u Dluhonic, který bude o víkendu 19. a 20. října zcela uzavřen z obou stran a řidičům nezbude nic jiného, než po dva dny využívat objízdnou trasu. Uzavírku si vyžádala plánovaná rekonstrukce železniční stanice, kterou provádí Správa železniční a dopravní cesty. Při této příležitosti bude rovněž Ředitelstvím silnic a dálnic opravena vozovka, která byla kvůli dírám v asfaltu před dvěma týdny jen provizorně upravena. Teď tu dojde k odfrézování povrchu v celé šíři, k opravě podkladních vrstev a nakonec bude položen nový asfaltový koberec. Přejezd se stal frekventovanějším letos na jaře, kdy sem byla převedena doprava z uzavřené Polní ulice. A nájezd těžkých aut si vybral daň v podobě výtluků. A protože přes přejezd míří z Přerova do místní části Dluhonice i autobusová doprava, i s tímto bodem se museli úředníci přerovského magistrátu vypořádat. "S dopravcem jsme přistoupili na nestandardní řešení, kterým nebude zrušena ani přesunuta žádná zastávka. Přeprava cestujících bude zajištěna současnou linkou 111, kdy mezi Předmostím a Dluhonicemi budou cestující využívat místo autobusů náhradní vozidlo, kterému bude umožněn průjezd přes štěrkovou cestu kolem garáží a hřiště v ulici U hřiště v Dluhonicích," řekla Margita Považanová z přerovského magistrátu. Zdůraznila i to, že náhradní vozidlo bude výrazně označeno tak, aby pasažéři jednoznačně rozeznali, že se jedná o přepravu v rámci linky městské autobusové dopravy. Cestující směřující do Dluhonic nastoupí do náhradního auta na zastávce Předmostí-Dům služeb a v opačném směru pak na zastávce Předmostí-u podjezdu.

red

Reklama

Karel Caha Band

Katalog firem » Zábava, volný čas » Hudební skupiny, tělesa

Naše hudební duo je složené z profesionálních hudebníků a zpěváků a vzniklo v roce 1999 . Vystupujeme u příležitostí plesů, podnikových večírků, zahradních párty, svateb, narozenin ap...