Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 7.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Do prvních tříd v Přerově nastoupí v září asi 400 dětí, největší zájem byl o školu v Předmostí

Zprávy z regionu

17.4.2023

Autor: red

K zápisům do přerovských základních škol dorazilo letos o 12 dětí více než loni. Do osmi škol bylo zapsáno 552 předškoláků, s odkladem se zatím počítá u 120 z nich. Jelikož někteří rodiče mohli své děti zapsat i duplicitně, očekává se v září v lavicích asi 400 prvňáčků.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos

Nejvíce žáků zapsala poprvé Základní škola Hranická v Předmostí, která velmi těsně předběhla i školy v ulicích Trávník a U Tenisu, které mívají tradičně nejvíce prvňáků. Do Předmostí se letos přihlásilo 90 budoucích školáků, na Trávník 89, Základní škola U Tenisu přivítala 84 dětí, Želatovská 73, na školy Velká Dlážka a Svisle dorazilo shodně 66 školáků, v Základní škole Za Mlýnem prošlo zápisem 52 dětí a ve škole Boženy Němcové jich bylo 32.

Škola v Předmostí, která letos zapsala nejvíce prvňáčků, nabízí jako jediná základní škola v Přerově také logopedickou třídu, kterou navštěvují děti s narušenou komunikační schopností. Nejčastěji se jedná o špatnou výslovnost hned několika hlásek. V logopedických třídách je oproti té běžné nižší počet žáků, aby se jim učitelé mohli věnovat individuálně. Zatímco v ostatních třídách je více než dvacet dětí, v logotřídě se počet žáků pohybuje okolo deseti. Rozsah učiva je přitom stejný jako v jiné první třídě, děti mají navíc individuální logopedickou péči. Do speciální třídy chodí dva roky, do třetího ročníku potom nastupují do "velké" třídy. Novinkou této školy bude letos jedna třída 1. ročníku v rámci konceptu Světa vzdělání, která počítá s rozšířenou výukou angličtiny, matematiky, logiky a osobnostního rozvoje.

K zápisům do přerovských základních škol přišlo také 11 dětí z Ukrajiny. Pět předškoláků bylo zapsáno na Základní školu Svisle, ostatní děti z válkou postižené země budou chodit také do škol Velká Dlážka, Želatovská a Trávník.

red

Reklama

POHŘEBNÍ SLUŽBA MĚSTA PŘEROVA

Katalog firem » Služby

POSKYTOVANÉ SLUŽBY Pohřební služba: Provozování smuteční síně na městském hřbitově v Přerově. Nepřetržitá pohotovostní služba pro převozy zemřelých z místa úmrtí. Vyříz...