Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 6.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Den sousedů oživil centrum Přerova

Zprávy z regionu

30.5.2020

Autor: hcz

Konečně se něco děje. Přerov se v sobotu 30. května připojil k Mezinárodnímu dni sousedů. Akci, která se ve městě koná již pátým rokem, pořádá spolek Ne.Jde to. A všichni, nejen organizátoři, se na sobotní ráno moc těšili. Vždyť to byla první z akcí, která se po koronavirové pandemii ve městě konala. Lidé procházející centrem města se tak od 9:00 hodin ráno zastavovali na Wilsonově ulici na kus řeči se \"sousedy\", prohlíželi si zajímavé knihy, které si mohli spolu s nějakou krásnou rostlinku odnést domů, nebo si jen tak mohli sobotní dopoledne zpříjemnit poslechem písniček kapely D.U.Bmusic.

Přátelská setkání se sousedy se ve světě konají již řadu let a patří k oblíbeným květnovým akcím. Pro Přerováky to bylo o to příjemnější, že to byla první akce konaná po koronavirové pandemii. Svátek přátelského setkání se sousedy vznikl v roce 1999 v Paříži a v roce 2005 se slavil už ve 377 evropských městech. Česká republika se k oslavám poprvé připojila v roce 2006.

"Máme rádi Přerov a venkovní prostory. Chtěli jsme, aby se lidé setkávali. Někdo donese knihu, někdo květinu. Ještě v loňském roce jsme si mohli dát nějaký koláč, nebo cukroví, či si vyměnit recepty. Letos jsme od koláčů upustili. Součástí našeho Dne sousedů je každý rok i polaroidové focení. Tento rok se měli možnost lidé fotit se srdcem, které zdobilo zastávku. Město zrušilo letos organizování zdobení velikonočních zastávek, ale my jsme  chtěli udělat něco symbolického a optimistického a tak jsme vyrobili srdce", svěřila se předsedkyně spolku Ne. Jde to Zuzana Štolcová.

Krásné počasí plné úsměvů letošnímu Dni sousedů přálo. "Jsem moc ráda, že po měsících strávených doma můžeme konečně vyrazit mezi lidi. Je to super, když si můžete s kamarády poklábosit, nebo si s muzikanty konečně zazpívat nějakou písničku," svěřila se jedna z návštěvnic Dne sousedů.... "Organizátorům moc děkujeme, že nám tohle touto akcí umožnili," dodala.



hcz

Reklama

Okna Hanák

Katalog firem » Řemeslníci » Okna, dveře, zastiňovací technika

Naše motto je spokojený zákazník! Okna a dveře, která nám dodávají naši dlouholetí odzkoušení výrobci, jsou prvotřídní kvality. Zastupujeme celou řadu renomovaných výrobců oken a dv...