Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 16.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dálnice D1 u Přerova bude pod kontrolou nového střediska údržby

Zprávy z regionu

31.8.2020

Autor: red

V bezprostřední blízkosti zprovozněné dálnice D1 mezi Přerovem a Lipníkem nad Bečvou postupně roste nový areál Střediska správy a údržby dálnic (SSÚD). Budované pracoviště je situováno na 283. kilometru D1 mezi lokalitami Padělky, Pod Skalkou a Pod Valem v katastru městské části Předmostí.

Foto: ŘSD

Areál SSÚD Přerov vzniká na území bývalého zemědělského družstva u pravého pásu dálnice D1 směr Přerov. Sídlo údržby dálnic bude postaveno netradičně bez přilehlého dálničního oddělení policie s ohledem na dostupnost blízké policejní stanice v Předmostí.

Novostavba administrativní budovy, provozních a garážových objektů by měla být dokončena v příštím roce s plánovaným otevřením střediska v březnu 2021, poté budou pracovníci zajišťovat údržbu svěřeného úseku Přerov – Lipník nad Bečvou v délce 14,1 kilometru. Po propojení dálnice D1 mezi Říkovicemi a Přerovem dojde k rozšíření svěřeného území na přibližně 50 kilometrů díky obsluze obousměrné trasy vedoucí z Přerova do východní části Kroměříže.

Předmětem činnosti středisek správy a údržby dálnic je celoroční zajištění běžné údržby a sjízdnosti dálničních úseků bez ohledu na roční dobu nebo klimatické podmínky. Udržování sjízdnosti dálnice i v zimním období je podmíněno včasným a kvalitním posypem. Posypovým materiálem je sůl a solanka, která je skladována uvnitř areálu ve skladu soli a solankovém hospodářství. Kromě denních činností v terénu je nutno za branami SSÚD zajistit technické zázemí pro odstavení, údržbu a drobné opravy dopravní techniky včetně mechanizace, která vyjde odhadem na 111 milionů Kč. Některé stroje jsou již pořizovány, aby po předpokládaném otevření střediska mohla plynule pokračovat správa svěřených silnic.

Přerovský areál bude v pořadí již dvacátým střediskem SSÚD. Ekologicky šetrná stavba je zasazena do zemědělsky obhospodařované krajiny, i proto budou objekty efektivně doplněny přírodními materiály (například dřevem). Projektovou dokumentaci zpracovala Architektonická a projekční kancelář Pelčák a Partner Architekti, s. r. o. Brno, zhotovitelem stavby je společnost Hochtief CZ, a. s.

red

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.