Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 6.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Cyklostezka v Palackého ulici je už hotová, ještě ji ale čeká kolaudace

Zprávy z regionu

3.8.2022

Autor: red

Nově vybudovaná cyklostezka v Palackého ulici bude stavební firmou oficiálně předána městu ve středu 10. srpna. I když stezka ještě není zkolaudována, cyklisté už ji využívají.

Foto: Magistrát města Přerova

Stavba 925 metrů dlouhého úseku začala v říjnu loňského roku a součástí celé akce bylo i přemístění autobusové zastávky, úprava světelného signalizačního zařízení i veřejného osvětlení.

Cyklostezka přišla na 15 milionů 900 tisíc korun, ale město zaplatí jen 2 miliony 100 tisíc korun. Zbylá částka byla dofinancována z dotací – Olomoucký kraj přispěl sumou 2 miliony 400 tisíc korun a 11 milionů 400 tisíc přišlo z Integrovaného regionálního operačního programu.

Cyklostezka vede přes okružní křižovatku Velká Dlážka/Nábř. E. Beneše/ Most Míru k okružní křižovatce Palackého/Jateční/Most Míru/Nábř. PFB. Dále pokračuje ulicí Palackého až na křižovatku s ulicí Komenského, kde je navázána na stávající cyklostezku.

Pro přerovské cyklisty jde o novou důležitou tepnu. Díky ní se mohou bezpečně přepravit od podjezdu v Předmostí až na Komenského ulici.

red

Reklama

Atalian

Katalog firem » Služby » Úklid - práce, technika

Standardní pravidelný úklid nabízíme pro kancelářské i průmyslové prostory, potravinářské provozy, obchodní centra, hypermarkety, zdravotnické prostory, logistická centra ap. Pro každéh...