Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 31.7 °C

Události spojené se 17. listopadem přišla vzpomenout jen hrstka účastníků

Zprávy z regionu

18.11.2008

Autor: žah

Komunismus byl poražen, ale ne zcela doražen.Těmito slovy okomentoval včerejší výročí "sametové revoluce" na náměstí T. G. Masaryka přerovský disident Vladimír Hučín. Mítink, který byl avizován na 15 hodin, začal s půlhodinovým zpožděním. Jen pár desítek posluchačů přišlo na náměstí podpořit Vladimíra Hučína který podle svých slov musel přijít, aby sdělil lidem konkrétní informace vztahující se k regionu. Podle něj slibované shromáždění, které město nachystalo na 17 hodin, neřekne nikomu nic konkrétního.

"Hovořit o dnešním dnu je jako hovořit o provaze v domě oběšencově," zahájil svůj projev Hučín. "Největším nepřítelem je devatenáctiletá ztráta paměti. Do senátu byl zvolen tajemník SSM Jiří Lajtoch. Já jsem tyto lidi označil jako politické mrtvoly a ejhle, oni jsou našimi zákonodárci," dodal Hučín, který nechce malovat čerta na zeď, ale jestliže se budou takoví lidé dostávat do těchto pozic, není to podle něj v pořádku. Ve svém projevu nezapomněl také vzpomenout jména Tomáše Hradílka, předsedy Charty 77 a také bývalého člena KSČ nebo třeba doktora Michala Chromce, který založil politickou Masarykovu stranu a podílel se podle Hučína na aktivitách STB. "Léčil je a najednou je to člověk, který stojí za Lajtochem. Vrána k vráně sedá," poznamenal disident, který dodal. "Máme, co jsme chtěli. Vždyť 70 procent lidí nebylo u voleb. Není to k zamyšlení?"

Oslavy 17. listopadu pokračovaly položením kytice u památníku T. G. Masaryka. Proč si tento den v historii připomínáme, shrnula ve svém projevu náměstkyně primátora Šárka Krákorová–Pajůrková. K mikrofonu se dostal i Vladimír Hučín, který několika větami shrnul obsah svého předešlého mítinku. Obyvatelé kteří přišli na náměstí, nezapomněli ani na zapálené svíčky, symbol sametové revoluce. Po čtvrt hodině ukončila vzpomínku na tento den státní hymna.

žah

Reklama

RJ - Cyklo Konečný

Katalog firem » Obchod » Cykloprodejny

PRODEJNA: KRAMÁŘOVA 15(u nádraží)
Jízdní kola značek Maxbike,Rock Machine,Galaxy,Stevens.Velký výběr náhradních dílů,kvalitní servis.
.Garanční prohlídka a seřízení po ujetí cca 100 km.

Elektrokola:Lectron,R.Machine.
Novinka:E-Babeta,cena 25.900,-Kč