Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 12.3 °C

Šibřinky ve Vlkoši si nenechal ujít ani Willy Fog, přicestoval i s balonem

Zprávy z regionu

23.1.2012

Autor: hcz

Anglický obchodník Willy Fog, který se vsadil s bankéřem Sullivanem o půlku svého jmění, že dokáže procestovat svět za osmdesát dnů, přistál o víkendu se svým balonem ve Vlkoši. Nebyl ale sám. Kromě něj se vypravila na tradiční šibřinky do místní sokolovny spousta domácích i zahraničních hostů.

Cestovní kancelář Harém přivezla sebou nejen sultána, ale i břišní tanečnice. Ze Skotska přicestovali dudáci v kostkovaných sukních, a své zástupce vyslalo i Mexiko. Z písečných pláží dorazila pobřežní hlídka s Pamelou, Carmen a Mitchem a nechyběli ani domácí zimní rekreanti se sněhulákem a Krakonošem.
"Šibřinky, které místní sokol pořádá, mají v obci dlouholetou tradici. Dnes sem přišly zhruba dvě stovky návštěvníků, ale počítáme, že další ještě dorazí. Zatím je tu okolo třiceti masek. A co je na programu? Kromě soutěže o nejlepší z nich nebude chybět ani bohatá tombola," prozradila Iva Stískalová z místního sokola. Parket se během chvilky zaplnil. K poslechu a tanci hrála kapela Kornet a návštěvníci se skvěle bavili. "Jezdíme sem pravidelně a pokaždé si to tu opravdu užíváme. Masky jsou fakt perfektní a je vidět, že si s nimi dali někteří pořádnou práci. Vítězství bych přál Willymu Fogovi nebo pobřežní hlídce....," řekl Pavel Zapletal.

hcz

Reklama

Veterinární klinika MVDr. Tomáš Barbořík

Katalog firem » Služby » Veterinární ordinace a péče o zvířata

Komplexní veterinární péče pro psy, kočky, drobné savce i ptáky. - prevence : očkování, odčervení, antiparazitární programy - prodej krmiv včetně speciálních veterinárních diet ...