Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 2.8 °C

Vyhlášení Ceny Ď doprovodí koncert

Zprávy z regionu

19.3.2013

Autor: hcz

První jarní den 21. března 2013 vyhlásili organizátoři Ceny Ď Olomouckého kraje Dnem naděje, dobrých skutků a vděčnosti. V tento den bude na náměstí TGM v rámci programu, který odstartuje již v 15 hodin, předána nejen Cena Ď, ale vystoupí i spousta přerovských kapel. Kromě zpívajících dětí z DDM ATLAS - BIOS, E-ONE to bude zpěvačka Lucie Vaškových, rocková kapela Bústr, country kapela Šediváci, česko-slovenská POHODA5 s hosty a chybět nebude ani cimbálová muzika Primáš a rocková kapela FORUM.  

Podpořit tento den může každý z nás. Organizátoři vyzývají všechny, aby si oblekli něco červeného, stačí i doplněk. "Mohou si také vyrobit srdíčko nebo kytičku do klopy kabátu nebo si koupit a připnout děkovací placku s Ď. Výtěžek z prodeje bude pak věnován organizaci, která nominovala vítěze Ceny Ď," řekla Irena Kanovská - jednatelka společnosti, MOTOR expert s.r.o., která je generálním partnerem Ceny Ď v Olomouckém kraji.

A proč připadlo tentokrát vyhlášení Ceny Ď na první jarní den? "Před pár měsíci jsme očekávali konec světa. V pátek 21. prosince loňského roku se nakonec nic zásadního nekonalo. Mnoho lidí si ale s vděčností uvědomilo, že lidstvo možná dostalo šanci žít a prožít další krásné dny na této planetě. Uvědomili si také to, že je nejvyšší čas stvořit nový svět, otevřít svá srdce lásce, toleranci, naději a víře v lepší časy. No a tak někde a někdy tady vznikla myšlenka vyhlásit Den naděje, dobrých skutků a vděčnosti v den, který se svou symbolikou přímo nabízí. Den, kdy bychom se všichni připojili k lidem, kteří správnou cestu už dávno objevili a pochopili. Den, kdy bychom již potřetí vyhlásili Cenu Ď v Olomouckém kraji a jménem charitativních organizací, dětských domovů, domovů důchodců, divadel, kulturních spolků, ZOO atd. poděkovali a zatleskali jejich mecenášům a dobrodincům. Den, na který po dlouhé zimě již všichni netrpělivě čekáme - první jarní den. Vždyť jaro je začátkem něčeho nového a my věříme, že letošní první jarní den odstartuje pozitivnější přístup k životu i k mezilidským vztahům, že povede k zamyšlení a že bude symbolickou manifestací lidí dobré vůle, kterým není lhostejný svět kolem nás," prozradila Kanovská.

hcz

Reklama

AGEUM – umělecká a reklamní agentura

Katalog firem » Auto - moto » Autoservisy, opravny

Zajišťujeme kompletní služby nahrávacího studia. Oraganizujeme a pořádáme kulturní a společenské akce.