Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 8.3 °C

V beňovsém lese se usadily pohádkové bytosti

Zprávy z regionu

25.8.2014

Autor: hcz

Pejsek s kočičkou, Pat a Mat, Šmoulí rodinka, Beruška s Ferdou Mravencem a další pohádkové postavičky přivítaly v sobotu odpoledne na Kocandě v Beňově stovky návštěvníků. Oblíbenou cestu pohádkovým lesem pro malé i velké připravila v beňovském lese jako každoročně za podpory obce Občanská společnost DSI Beňov, o. s. 

"Začátkem prázdnin pořádáme pro rodiče a děti Pohádkovou stezku, koncem prázdnin pak Pohádkový les. Smyslem všech našich akcí je propagovat rodinné hodnoty. Proto jsme v Pohádkovém lese letos přichystali dvanáct stanovišť a na šesti z nich se do soutěží zapojí i rodiče. Chtěli jsme, aby doprovod malých návštěvníků nezůstal jen pasivním divákem. Naše akce každoročně navštěvuje zhruba pět stovek návštěvníků, záleží hlavně na počasí," řekl organizátor Radek Polášek. Dodal také, že připravit program je ale dlouhodobá záležitost, na níž se podílí zhruba šedesátičlenný tým lidí. Do činnosti se zapojují i děti a přichází se svými projekty, které Občanská společnost DSI Beňov, o. s., podporuje. "Naposled přišel za mnou se svým projektem můj syn," svěřil se Polášek.

"Můj projekt je o divadle. Kamarád Ríša začne chodit do nové školy, a tak jsem si řekl, že bychom mu mohli ve škole zahrát divadlo," prozradil sedmiletý Míša. "Projekt spočívá v tom, že si tři kamarádi Míša, Zuzka a Ríša vyberou z naší skupiny nějaké herce, kterým zadají téma. Ti téma nacvičí a zahrají ho ve škole, kterou bude Ríša po prázdninách navštěvovat. Chceme mu tam umožnit lepší start v nové škole," dodal Polášek.

Odpoledne to vypadalo na Kocandě všelijak. "Když jsme vycházeli z domu, poprchalo, ale byla to jen drobná přeháňka," svěřil se jeden z návštěvníků. Do Pohádkového lesa se vydal s rodiči i osmiletý Míša Hradil se svým pětiletým bráškou Vojtou. "Jsme tady dnes poprvé. Nejvíc se mně líbil "kokinovník", stromek, který byl obrostlý bonbony. Abych bonbon dostal, musel jsem si pro něj vylézt na strom, to bylo asi nejlepší. Celou trasu jsme prošli hladce, jen u poznávání bylin jsem se musel pořádně zamyslet," prozradil Míša. Vojtovi se zase líbilo na stanovišti, na kterém poznával obrázky zvířátek. "Moc se mně tady líbilo, příště půjdeme určitě zase," dodal.

hcz

Reklama

AUTODÍLY KUBÍK

Katalog firem » Auto - moto » Autodíly

Jsme firma zabývající se prodejem autodílů a příslušenství na všechny vozy. Mimo autodíly nabízíme také autobaterie, oleje, provozní kapaliny, aditiva, autokosmetiku, sněhové řetězy a ji...