Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 15.6 °C

V Horní Moštěnici teklo pivo. Návštěvníci mohli hasit žízeň i bruntálským Hasičem

Zprávy z regionu

3.7.2017

Autor: hcz

Již jedenáctý ročník pivních slavností, které uspořádali stejně jako v minulých letech dobrovolní hasiči z Horní Moštěnice, je za námi. V sobotu večer přišly do místní zámecké zahrady stovky návštěvníků. Přilákala je sem nejen bohatá nabídka čtrnácti druhů zlatavého moku, ale i kapely Kameron a Spocená uklízečka.

"Každoročně připravujeme pivní slavnosti, na kterých nechybí dobré jídlo - hranolky, oblíbené speciality z grilu - žebra, klobásy, kuřecí a vepřové steaky a samozřejmě pivo. Letos máme v nabídce čtrnáct druhů piv, a to hlavně méně známých značek. Nabízíme bruntálského Hasiče nebo piva z Rakovníku a z Hlinska v Čechách. Novinkou je i ovocné pivo z Holby - brusinka s mátou. Nechybí ale ani tradiční Bernard, Svijanský máz nebo kvasničák ze Zubru," prozradila za organizátory Alena Vránová.

Návštěvníci, kteří během podvečera zaplnili zámeckou zahradu, si akci pochvalovali. A každý si mezi různými druhy piv našel tu svou značku. "Ovocné pivo mně nechutná, já se raději držím standardních piv. Dal jsem si Hasiče, ale pro mě to není to pravé. Mám ale z čeho vybírat, postupně ochutnám všechny druhy," řekl pětadvacetiletý Petr z Přerova. Jeho kamarád Mirek prozradil, že už ochutnal čtvrtou značku. "Je tu větší možnost ochutnat piva, na které jen tak nenarazím. Zkusil jsem už čtvrté, je fajn, ale budu pokračovat, noc je ještě mladá," dodal s úsměvem.

hcz

Reklama

COMFOR - CITYNET Systems

Katalog firem » Obchod » Výpočetní a kancelářská technika

Prodej výpočetní a kancelářské techniky.