Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 16.5 °C

Horní Moštěnice: šibřinky se vydařily, dospělí se pořádně na parketu vyřádili

Zprávy z regionu

1.3.2015

Autor: hcz

Co maska, to originál, tak vypadaly sobotní Sokolské šibřinky v kulturním domě v Horní Moštěnici. Parket byl zaplněn do posledního místečka. Vedle Kuliočka z Příšerek s.r.o. tančily pastelky Kohinoor, lego panáčci, piráti z Karibiku a nechyběli ani pralidé. O kus dál se v rytmu hudby vlnila divoká kočka a pobavit se přišel i Homer a Marge Simpsonovi. Na šibřinky přišli všichni. Nechyběli místní, ale ani přespolní. Během večera proběhla i soutěž o nejhezčí masku. A bylo z čeho vybírat.

"Na šibřinky do Horní Moštěnice jezdíme moc rádi. Každým rokem totiž přibývá masek a je na co se koukat a čím se inspirovat do budoucna. Lidi tady totiž mají spoustu nápadů a popravdě já jim někdy jejich kreativitu závidím," prozradila s úsměvem Lenka Siváková.

Sokolské šibřinky mají v Horní Moštěnici dlouholetou tradici. Poprvé se totiž v obci konaly někdy v roce 1980. "Ples je specifický, protože je maškarní a nás moc těší, že k nám lidé každoročně přicházejí. Rok od roku je jich víc a více a to se odráží i na počtu masek. My jsme jako organizátoři upustili už i od pořádání různých kulturních vložek. Návštěvníci si totiž většinou program dělají sami. Chodí k nám nejen jednotlivci, ale i celé maskované skupiny, které si připravují jak taneční kreace tak, i krátká vystoupení. Já sám všechny moc obdivuji. Sehnat kostým, nebo jen jeho část, dá někdy pěknou fušku,“ svěřil se hlavní pořadatel šibřinek Miroslav Hrubý.

Podle moderátora Petra Janků, který dodává plesům tu pravou šťávu, patří šibřinky k nejlepším plesům v Horní Moštěnici. Chybět nesmí ani dobrá taneční kapela. Letos hrála všem návštěvníkům k tanci i těm "nemaskovaným" kapela Elixír. "Je to kapela, kterou jsme si oblíbili, a už nyní jsme se s muzikanty domluvili, že nám zahrají i příští rok. Pro návštěvníky jsme si letos připravili dvě výčepní místa. Je to proto, že se snažíme všem vyhovět," dodal Hrubý.

Na šibřinky přišly stovky lidí. "My jsme přijeli z Přerova. Kamarádi tady každoročně slaví narozeniny a samozřejmě jsme si vzali i masky. Pro nás už je to taková tradice, " prozradila Barbora alias černá kočka.

I když přijít v masce nebylo na šibřinky povinné, většina pánů raději místo kvádra zvolila různé převleky. A ani ženy na tom nebyly jinak. "Masku jsme spolu s manželkou vyráběli doma sami. Sehnat všechny potřebné propriety, které jsme k tomu potřebovali, bylo pěkně hustý," svěřil se Pavel Kavka.

A kdo letos vyhrál tu nejlepší masku? Odborná porota měla jasno už během několika hodin. "Nám se nejvíc líbí Kuliočko z Příšerek s.r.o. se svými kamarády, pak lego panáčci a pastelky Kohinoor," prozradila před vyhlášením jedna z organizátorek.

Sokol Miroslav Hrubý byl s účastí spokojený. "Šibřinky se i letos opravdu vydařily. Já sám bych chtěl všem, kteří se na jejich organizaci podíleli, moc poděkovat, oni vědí, koho se to týká…" uvedl.

hcz

Reklama

Cestovní agentura Palma - Alena Francová

Katalog firem » Cestovní ruch » Cestovní kanceláře

LAST MINUTE DOVOLENÁ

Cena zahrnuje: letenky, transfery, ubytování se stravou all inclusive, český delegát.

Egypt - Marsa Alam: Hotel Novotel Marsa Alam 5* 7.4. - 14.4. 2024 z Prahy za 10.990 Kč

Kanárské ostrovy - Fuerteventura: Hotel Occidental Jandía Playa 4* 4.4. - 11.4. 2024 z Prahy za 18.490 Kč

Zanzibar: Hotel Kiwengwa Beach Resort 4* 30.3. - 7.4. 2024 z Prahy za 21.990 Kč

Vietnam: Melia Vinpearl Phu Quoc 5* 4.4. - 12.4. 2024 z Prahy za 23.890 Kč

Arabské emiráty: Rixos Bab Al Bahr 5* 31.3. - 7.4. 2024 z Katowic za 32.990 Kč

Dominikánská republika: Hotel Grand Sirenis 5* 31.3. - 8.4. 2024 z Prahy za 25.790 Kč

Omán: Fanar Hotel & Residences 5* 31.3. - 8.4. 2024 z Prahy za 25.990 Kč

Pro více informací nás neváhejte kontaktovat nebo navštivte naši kancelář v CA PALMA v OLYMPII V OLOMOUCI, otevřeno denně od 9 do 20 hod.

Kontakty:
www.ck-palma.cz
e-mail: palmaol@ck-palma.cz
telefon: 585 154 587, 777 990 759, 602 21 01 21

Těšíme se na Vás

Vaše CA PALMA