Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 5.7 °C

Hody ve Vlkoši provoněly zabíjačkové speciality

Zprávy z regionu

14.6.2011

Autor: Hana Žáčková

I když zabíjačka je spíše záležitostí zimních měsíců, ve Vlkoši se rozhodli zapíchnout čuníka v horkém létě a uspořádat pořádné hody. Tradici vepřových hodů zavedli členové místního klubu seniorů a nehodlají na ní nic měnit. A tak se tento víkend na hřišti ve Vlkoši hodovalo.

"Čuníka nám zabil místní řezník už ve čtvrtek. Prejt, polévka, škvarky a sádlo se prodaly ještě tentýž den. Zapékané jitrnice, řízky, masové rolády a tlačenku na hody nachystaly místní hospodyňky. Ty napekly i malé vdolečky a velké "mašinové" - tvarohové, hruškové, makové a povidlové vdolky," řekla Ivana Hudečková z místního klubu seniorů.

K poslechu a tanci hrála návštěvníkům Karolína a o kulturní program se postaraly místní seniorky." Tančit budeme Moravskou besedu," svěřila se Hudečková. Na své si přišly i děti. Nechyběl skákací hrad, který zapůjčil mikroregion. Akce se vydařila. Vždyť se hodovalo až do nočních hodin. "Dík patří všem. Ženám, které se podílely na přípravě jídla, ale také obci, myslivcům a hasičům, bez jejich pomoci bychom to nezvládli," dodala Hudečková.

Hana Žáčková

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.