Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 18.4 °C

Zítra se mění jízdní řády MHD Přerov

Zprávy z regionu

8.12.2012

Autor: rih

Už zítra začnou platit nové jízdní řády MHD Přerov na období 2012/2013. Změn naštěstí nebylo provedeno mnoho, z těch nejzásadnějších jsou to především změny odjezdu ranních spojů linky 3 a 6 a přidání nízkopodlažních spojů. Na Štědrý den a Silvestra budou všechny autobusy jezdit pouze do 18:00.

"Změna v časech odjezdů spojů proběhne u linky MHD č. 3. Na základě připomínek občanů a osadního výboru městské části Újezdec bude uspíšen spoj č. 5 z výchozí zastávky Lověšice, točna z 5:20 na 5:15 tak, aby cestující bez problémů stíhali přestup na další linky MHD směr nemocnice, centrum a Předmostí. Ze zastávky Autobusového stanoviště však tento spoj odjede ve stejný čas, jako tomu je doposud, a to z důvodu návaznosti a přestupů cestujících z příměstských linek," uvedl jednatel Dopravní a logistické společnosti Tomáš Brada. Pro žáky a studenty se ranní dojíždění do škol také zlepší a to uspíšením spoje č. 13 z výchozí zastávky Újezdec, střed z 7:25 na 7:20. Společně s tímto uspíšením je uspíšen i spoj č. 10 z výchozí zastávky Henčlov, náves z původního času odjezdu 7:05 na čas 7:00.

Změna v časech odjezdů se dotkne i linky MHD č. 6. "Na základě podnětů cestujících a společností v okolí nemocnice budou ranní spoje této linky opožděny, a to následovně – spoj č. 1 z výchozí zastávky Vinary, rest. ze 4:40 na 4:45, spoj č. 40 ze zastávky Autobusové stanoviště z dnešního času v 4:50 na 4:55 a spoj č. 39 z výchozí zastávky Předmostí, škola z 5:00 na 5:05. Z autobusového stanoviště tento spoj následně odveze cestující z příměstských linek směr nemocnice," popsal změny Brada. "Dále bych rád cestující upozornil na provoz linek městské dopravy na Štědrý den a na Silvestra. Provoz v tyto dva dny bude ukončen po 18. hodině. Spoje, které nepojedou, jsou v jízdních řádech označeny negativní značkou 30 a 31," upozorňuje jednatel Dopravní a logistické společnosti.

Pro maminky s kočárky a invalidy je připravena další novinka, kterou jistě rádi ocení. Všechny spoje linky MHD č. 1, které jezdí v sobotu, neděli a ve státem uznané svátky, budou označeny jako garantované nízkopodlažní, tedy u času odjezdu na zastávkovém jízdním řádu bude zobrazen symbol vozíčkáře. Stejný symbol bude umístěn i u některých spojů linky MHD č. 2, u některých spojů linky MHD č. 5 a u všech spojů linky MHD č. 6. Cestující tak budou mít jistotu, že v daný čas přijede nízkopodlažní autobus a oni budou moci do něj bez problémů nastoupit.

Sešitové jízdní řády linek MHD Přerov si mohou cestující zakoupit na autobusovém stanovišti a v novém městském informačním centru za 15 korun. Pro pokrokovější cestující jsou zdarma připraveny také jízdní řády do mobilního telefonu. Instalační soubor je umístěn na internetových stránkách www.mhdprerov.cz. Navíc nyní mohou cestující zjistit všechna omezení a upozornění v MHD Přerov pomocí QR kódů. "Na vybrané zastávky a informační místa umístíme samolepky s QR kódy, jejichž načtením díky mobilního zařízení se čtečkou těchto kódů se cestujícímu stáhne soubor ve formátu pdf s výpisem aktualit a omezení v MHD Přerov. Cestující zajisté ocení možnost přečíst si informace na svém mobilním zařízení," uvedl Brada. I nadále se však myslí také na cestující, kteří nevlastní potřebné mobilní zařízení. Ti si mohou omezení a upozornění z MHD Přerov vyhledat na internetových stránkách. Aktuální informace budou vždy umístěny také ve všech autobusech a na stanovištích.

rih

Reklama

Městský dům Přerov

Katalog firem » Kultura

Předprodej vstupenek: Vstupenky si můžete rezervovat a zakoupit v předprodeji v Městském informačním centru (MIC) - náměstí T. G. Masaryka 7, 750 02 Přerov (Městský dům, vchod z námě...