Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 18.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Závlahový systém v Michalově čekají opravy a vylepšení, úpravou projdou i kritizované pískové cesty

Zprávy z regionu

2.8.2021

Autor: red

Závlahový systém v Michalově projde celkovou opravou. Práce v parku začnou dnes (pondělí 2. srpna), potrvají dva měsíce a Technické služby města Přerova za ně dají asi 700 tisíc korun. Systém už sedmnáct let zavlažuje část parkové zeleně a dosud prošel jen drobnými udržovacími zásahy.

Park Michalov

"V rámci letošní generální opravy budou vyměněny veškeré zavlažovací trysky, zkontrolovány rozváděcí šachty včetně ventilů. Ty nefunkční budou nahrazeny, podle potřeby se předběžně počítá i s výměnou poškozených rozvodů vody," informoval Bohumír Střelec, jednatel technických služeb, v jejichž správě park je. Jak dále řekl, v rámci opravy dojde i ke strhnutí části travnatých ploch a následně k osazení nových trávníků. V plánu je i natření hudebního altánku, kde probíhají promenádní koncerty. Návštěvníky práce nijak neomezí, zaměstnanci odborné firmy se budou většinou pohybovat na travnatých plochách, v nichž je závlahový systém od roku 2004 zabudován.

Městský park Michalov čeká letos ještě jedna investiční akce, spočívající v opravě části pískových cest. "Předpokládáme, že práce zahájíme ve středu 29. září a ukončíme k 1. listopadu. Tato oprava ale už bude znamenat omezení vstupu do okolí květnice – návštěvníky na to upozorní cedule u vstupu," konstatoval Střelec. S pořízením nových pískových tras se čeká až do konce září, a to kvůli svatbám, které se zejména v létě v této atraktivní části parku konají.

"Pískové pěšiny jsou už několik let terčem kritiky Přerovanů, neboť po zimě či dlouhodobějších deštích jsou rozmočené a návštěvníkům bývá kvůli tomu vstup do parku zakázán," vzpomněl vedoucí odboru majetku přerovského magistrátu Miloslav Dohnal. Před dvěma lety se vedení města rozhodlo nechat opravit alespoň část trasy u vstupu. Pustili se do ní odborníci z firmy, která se zabývá zahradní architekturou. Ti na zkušebních 28 metrech vyměnili povrch v tloušťce 100 milimetrů, součástí vrchní části se pak stal minerální materiál, který má ideální složení pro parkové a zahradní cesty. A letošní rekonstrukce, která by měla přijít asi na 2 a půl milionu korun, bude probíhat a vypadat obdobně.

red

Reklama

Karel Caha Band

Katalog firem » Zábava, volný čas » Hudební skupiny, tělesa

Naše hudební duo je složené z profesionálních hudebníků a zpěváků a vzniklo v roce 1999 . Vystupujeme u příležitostí plesů, podnikových večírků, zahradních párty, svateb, narozenin ap...