Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 10.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Zástupci města představili Programové prohlášení rady

Zprávy z regionu

15.1.2023

Autor: red

Programové prohlášení Rady města Přerova představili zástupci Hnutí ANO 2011, sdružení Pomáháme městu – ODS a nezávislé osobnosti města a volební koalice KDU-ČSL. Je rozděleno do deseti oblastí: Strategie a rozvoje; Hospodaření; Dopravy; Správy majetku, Bydlení, Životního prostředí; Veřejného pořádku a městské policie; Sociálních služeb a zdravotní péče; Vzdělání a školství; Sportu, kultury a volného času.

Autoři prohlášení, které je platné pro léta 2022 až 2026, se shodli, že je nejdůležitější, aby se městu podařilo udržet zdravé finance a energie na přijatelné výši, přichystat se na problematiku nakládání s odpady a realizovat připravené investice. V plánu je například rekonstrukce zanedbané budovy na adrese TGM 16, kde má vzniknout nové sídlo magistrátu. Počítá se s opravou smuteční síně na hřbitově, v areálu by měla být vybudována rovněž retenční nádrž, která by zachycovala dešťovou vodu. Letos se bude vyměňovat bazénová vana v krytém plaveckém areálu, chystá se oprava učeben a kabinetů v pěti základních školách a rekonstrukce školních hřišť. Otevřeno bude Inovační centrum v Blažkově domě, které by mělo být přínosem nejen pro podnikatele, ale také školy. Radní se shodli i na tom, že budou pokračovat ve snaze najít developera, který by se ujal rekonstrukce Strojaře na bytové jednotky. V plánu jsou i opravy bytového fondu, chodníků, silnic a také výsadba, která by udělala Přerov zelenějším městem. Do konce roku 2026 by měl být Přerov bohatší o tisícovku stromů. Město by chtělo seniorům zdarma pořídit hlásiče požárů a zajistit dostupnost nedostatkových zubařů poskytnutím stipendií budoucím stomatologům. Rozšiřovat se má kamerový systém a novinkou by mělo být pořízení smart kamer, které jsou schopny v ulicích zachytit konfliktní jednání. Radní se zavázali také k výstavbě multifunkčního amfiteátru, který by měl ideálně vzniknout v jedné z okrajových částí Michalova, kde by se mohlo například roztáhnout plátno pro letní kino nebo postavit pódium pro koncerty pod širou oblohou.



red

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.