Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 15.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Výtěžek vánoční sbírky byl rekordní, koupí se za něj polohovací postele

Zprávy z regionu

5.1.2021

Autor: red

Nebývalou štědrost projevili obyvatelé Přerova při vánoční sbírce. I když opatření vlády znemožnilo konání kulturního programu a trhy byly na Masarykově náměstí jen pár dnů, navíc v okleštěné podobě, nastřádali občané do pokladničky pod vánočním stromem doposud rekordní částku 26 tisíc 982 korun. Peníze už putují na účet sdružení Alfa Handicap.

Foto: Magistrát města Přerova

"Byli jsme příjemně překvapeni, takovou částku jsme nečekali. Rozhodli jsme se, že za výtěžek sbírky koupíme dvě repasované elektrické polohovací postele. A jakmile se nám díky tomuto daru vrátí dvě už zapůjčená lůžka, tak je necháme opravit. O tyto pomůcky je mezi Přerovany velký zájem," uvedla manažerka sociálních služeb Ivana Apolenářová. Sdružení Alfa Handicap půjčuje kompenzační pomůcky lidem, kteří se kvůli zdravotním problémům ocitnou v nouzi. K dispozici má devětatřicet pomůcek - chodítka, sedačky do vany, schodolezy, přičemž největší poptávka je právě po polohovacích postelích a po invalidních vozících. Kromě toho organizace zajišťuje službu osobní asistence. Sedm asistentů dochází do domácností uživatelů, kterým poskytují pomoc při osobní hygieně, přípravě jídla či chodu domácnosti, doprovází klienty také na procházky, chodí s nimi na nákupy a k lékaři.

"Částka, kterou sbírka vynesla, je v porovnání s předešlými lety nebývale vysoká, byť se od adventu do 4. ledna, kdy byla pokladnička sundána, na náměstí pohybovalo mnohem méně lidí než v předešlých letech. O to je chvályhodnější, že je výtěžek dvakrát vyšší, než tomu bývalo zvykem," zhodnotil náměstek přerovského primátora Petr Kouba. Vzpomněl, že v lednu roku 2020 vydala kasička 12 tisíc 314 korun, o rok dříve 15 tisíc 138 korun. To byla doposud nejvyšší vybraná suma. Vv letech předchozích skončilo přepočítávání na částkách 14 tisíc 757 korun a 9 tisíc 914 korun. Sbírka pod vánočním stromem má v Přerově tradici od roku 2009, kdy se v kasičce nashromáždilo 8 tisíc 688 korun.

red

Reklama

Městys Dřevohostice

Katalog firem » Obce » A-K

Městys Dřevohostice se rozkládá po obou březích říčky Bystřičky, asi 15 kilometrů jihovýchodně od Přerova, na okraji Hostýnské vrchoviny. V současné době zde žije asi 1500 obyvatel a k...