Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 14.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Výstaviště v Přerově ožilo dožínkami

Zprávy z regionu

20.9.2020

Autor: hcz

Již druhý ročník Okresních Dožínek spojené s Celostátní výstavou mladé drůbeže, králíků, holubů a exotického ptactva odstartovaly v sobotu na přerovském Výstavišti dvoudenním programem plným zvířátek a teplého počasí. Návštěvníci měli možnost obdivovat nejen zvířata a drůbež, ale k duhu přišly i speciality z grilu, orosené pivo, nebo pořádná muzika. Ze Slovenska dorazilo Duo Jamaha a z Uherského Hradiště to na výstavišti pořádně rozjela Argema.

Obdivovat um našich chovatelů přijeli do Přerova chovatelé z celé republiky. Na dožínky do Přerova dorazilo během víkendu několik tisícovek návštěvníků. Nechyběl bohatý program. K poslechu a tanci hrála Záhorská kapela, Duo Jamaha, Argema, Skarlet rock, Second Hand Kabát revival a neděle patřila kapele Harmony nebo vystoupení Elvise Presleyho.

"Jsou to naše druhé chovatelské dožínky a v této tradici bychom rádi pokračovali. Jsem moc rád, že nám vyšlo počasí a že lidé mají o akci zájem. Během víkendu mohou obdivovat 2700 králíků, 780 kusů drůbeže, 50 voliér s exotickým ptactvem, 180 kusů holubů a 25 kusů hospodářských zvířat. Dožínky ale odstartovaly již v pátek a to Dnem pro hosty a na výstaviště jsme pozvali i děti ze škol a školek," řekl Jiří Koláček, předseda okresního výboru Českého svazu chovatelů v Přerově. Příprava celé akce trvala celý rok a týden před zahájením pracoval padesátičlenný tým lidí, aby vše bylo tak, jak má.

"Vyšlo počasí a my se  rozhodli strávit sobotní odpoledne venku. Děti se tady pořádně vyřádí a my si poslechneme skvělou muziku a také o jídlo je postaráno," svěřila se babička osmileté Natálky a šestiletého Jakuba. Na výstavišti nechyběly projížďky na koních, historickým kočárem a spousta dalších atrakcí. "Je to tady príma, bavily mě ukázky hasičů a nejvíc pěna, kterou nastříkali a my si v ní mohli zařádit," pochvaloval si šestiletý Jakub Procházka, který sobotní odpoledne trávil na výstavišti s maminkou a tatínkem.

Už za 14 dní chystají organizátoři na výstavišti další akci. "O víkendu 3. a 4. října bude tady na výstavišti probíhat Výstava Moravy a Slezka hospodářských zvířat. Všichni jste srdečně zváni," dodává Koláček.

hcz

Reklama

Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola

Katalog firem » Vzdělávání » Střední školy

Proč studovat na naší škole: - Kvalitní příprava pro studium na vysokých školách všech typů u nás i v zahraničí - Licenční centrum Goethe Institutu - Vzdělávací středisko Microsoft...