Reklama

Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav, venku je 21.6 °C

Přerovské Horní náměstí ožilo velikonočním jarmarkem

Zprávy z regionu

1.4.2024

Autor: hcz

Krásné slunečné počasí přivítalo v neděli 31. března 2024 další ročník oslav Velikonoc na Horním náměstí v Přerově. Nechyběl tradiční jarmark, hudba, tanec, šermíři, dravci a na stáncích bylo i něco dobrého k zakousnutí. Během nedělního dne přišly na náměstí stovky lidí.

"Na letošní jarmark přijelo přes třicet stánkařů. Máme tady textilní výrobky, hračky, proutěné koše, dřevěné výrobky, ručně vyráběné šperky, svíčky, keramiku a spoustu jiných věcí. Na podiu se představí hlavně přerovské skupiny a spolky," řekla Renata Tšponová ze spolku Anima Historica, který spolu s Markus M a KIS Velikonoční jarmark na Horním námětí pořádají.

Na pódiu vystoupily nejen děti ze SVČ Atlas a Bios, ale zahrál i Dechový orchestr Haná. "Nebudou chybět ani orientální tanečnice ze skupiny Isanda. Po nich přijdou na řadu šermíři - Rosáci z Velkých Losin, Klauni z Balónkova a přerovská dívčí kapela Beltane Girls, která hraje irskou muziku," dodala Tšponová. Zahrála i skupina Rabussa a návštěvníci byli nadšení z vystoupení domácí skupiny historického šermu Markus M. A samozřejmě nechyběl ani sokolník Vítek se svými dravými ptáky.

Průřez rockovou hudbou nabídla kapela Travellers, která ukončila velikonoční jarmark na Horním náměstí.

"Moc mě překvapilo, že během celého dne tady bylo tolik lidí. Vyšlo počasí a program byl super, ani jsem nevěděl, že tady je tolik šikovných lidí. Překvapila mě hlavně ta dívčí kapela... super," pochvaloval si program dvaapadesátiletý Jindřich.

hcz

Reklama

Galerie města Přerova

Katalog firem » Kultura » Galerie

Komorní prostředí Galerie města Přerova prezentuje od února 2010 výtvarnou tvorbu Přerovska a dává prostor i výstavám souvisejícím s historickým vývojem města. Bezmála 14 tisíc př...