Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 12 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Vánoční sbírka pro Charitu. Přerované mohou přispět na mobilní koupací vany

Zprávy z regionu

8.11.2022

Autor: red

Do kasičky pod přerovským vánočním stromem se začne od první adventní neděle střádat pro Charitu. Peníze budou využity pro terénní odlehčovací službu, která nabízí pomoc seniorům a osobám s chronickým či tělesným postižením, o něž se v domácím prostředí stará pečující osoba.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos

"Ze získaných prostředků plánují zaměstnanci Charity pořídit dvě mobilní koupací vany, které lze použít při provádění hygieny i na běžném lůžku, a to bez nutnosti přemísťování seniora," popsal náměstek přerovského primátora Vladimír Lichnovský. Ředitelka Charity Přerov Alena Pizúrová jeho slova doplnila i o další záměr: "Pokud budou návštěvníci vánočních trhů štědří, rádi bychom z výtěžku zakoupili i pomůcky pro podporu jemné motoriky, relaxační pomůcky a aktivizační hry pro seniory." Trendem plánu rozvoje sociálních služeb na Přerovsku pro roky 2022 až 2024 je podpora terénních sociálních služeb pro seniory. "Naší prioritou je, aby senioři mohli žít co nejdéle ve svém přirozeném prostředí. Proto jsme se rozhodli nasměrovat tuto sbírku pro neziskovou církevní organizaci Charita," konstatoval náměstek Lichnovský.

Sbírka pod vánočním stromem se ve městě koná vždy od začátku adventu až do Tří králů už 24 let. Přerované bývají o Vánocích přející a v kasičce je to obvykle znát. Loňská sbírka byla určena organizaci Strom života, která se stará o nevyléčitelně nemocné osoby v terminálním stadiu nemoci. Díky vybrané částce ve výši 30 tisíc 396 korun bylo možno pro ně pořídit dýchací přístroj. Předloni se vybralo 26 tisíc 982 korun pro sdružení Alfa handicap a z výnosu byl pořízen schodolez, chodítko, mechanický invalidní vozík a antidekubitní matrace s kompresorem.

Pokladnička bude umístěna na náměstí TGM od 27. listopadu, kdy se slavnostně rozsvítí přerovský vánoční strom a centrum města na pět týdnů ožije slavnostní atmosférou. Na místě se budou konat trhy a od začátku adventu až do Nového roku se návštěvníci mohou těšit na spoustu vystoupení.

red

Reklama

EICO PLUS s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Zahradní technika a zahrádkářské potřeby

Kvalita pro zahradu, stavbu, dílnu. Firma se zabývá především prodejem hadic od největšího českého výrobce firmy Valmon z Valašského Meziříčí, ale také širokého sortimntu pro zahradu...