Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 10.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Vánoce jsou tady: vánoční smrk stojí na náměstí

Zprávy z regionu

16.11.2019

Autor: hcz

Kouzlo Vánoc dorazilo do Přerova. Od sobotního dopoledne zdobí náměstí T. G. Masaryka zhruba dvanáctimetrový smrk ztepilý, který pokáceli pracovníci technických služeb v ulici Pod Valy.

Smrk ztepilý vysoký zhruba 12 metrů byl určen odborem životního prostředí ke kácení. Hlavním důvodem bylo riziko pádu na okolní budovy a komunikaci, díky mělkému kořenovému systému, nechráněnému a otevřenému stanovišti. Z důvodu stále častějších a silných větrů byl strom tedy označen za rizikový a město ho vybralo jako vánoční strom.

Strom se kácel přibližně ve stejném termínu jako v loňském roce. Vše bylo naplánováno tak, aby mohlo proběhnout jeho nazdobení a vše se v klidu zvládlo do rozsvěcení stromu, které bude probíhat 1. prosince v 17 hodin. "V sobotu ráno, při kácení stromu, nás překvapilo větrnější počasí právě v době, kdy jsme strom instalovali na podval. To bylo důkazem toho, že není radno si s tímto přírodním vlivem pohrávat," prozradila vedoucí zeleně technických služeb Martina Haluzíková.

Pracovníci si ale s tímto "drobným" problémem poradili a vše zvládli na jedničku. "Převoz městem probíhal plynule. Rádi bychom poděkovali firmě Montáže Přerov a.s. a městské policii za spolupráci a také občanům, kteří respektovali zákaz zastavení a neparkovali na trase převozu," dodala Haluzíková.

Reklama

Obec Veselíčko

Katalog firem » Obce » P-Ž

Počátky Veselíčka spadají do období mladší doby kamenné, kdy zde žili lidé kultury volutové a pomalované keramiky. O tomto pravěkém osídlení víme díky archeologickým nálezům v lokalit...