Reklama

Neděle 8. září 2024, svátek má Mariana, venku je 20.5 °C

V prvním pololetí se v přerovské porodnici narodilo 295 dětí

Zprávy z regionu

3.7.2024

Autor: red

V první polovině roku 2024 se v Nemocnici AGEL Přerov narodilo 295 dětí. Eliška, Viktorka, Jakub a Dominik. To jsou jména, která se tento půlrok těšila největší popularitě. Zdravotníci přivedli na svět i jedna dvojčátka. Holčiček se narodilo jen o jednu méně než chlapečků.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos

Nejoblíbenějšími jmény byla letos v přerovské porodnici ta česká, tradičnější. Na prvním místě Eliška s Jakubem a na druhém Viktorka s Dominikem. Nicméně objevilo se i pár méně obvyklých, jako jsou například holčičky Mischa, Thea, Miriel, Naomi nebo Angelina. Chlapečci ale taky nezaostávají. Pyšní se jmény jako Konstantin, Brian, Eliot, Noel, Ferid, Mateo a Alfréd.

Celkem se v přerovské nemocnici narodilo 295 dětí. V květnu zde zdravotníci pomohli na svět také dvojčátkům, dvěma holčičkám. Chlapečků se narodilo 148 a děvčat jen o jednu méně, celkem 147. Nejplodnějším měsícem byl květen, kdy se narodilo 56 dětí. Nejmenší miminko tohoto půlroku vážilo pouhých 1180 gramů, největší naopak 4840 gramů.

Nemocnice má nadstandardní pokoje na porodním oddělení a nejen to. Jsou zde i nově vybavené porodní sály, zrekonstruované sprchy a dvě vany, možnost využití napářky, aromaterapie, poslech relaxační hudby u porodu, nebo je zde dokonce možnost vybrat si svou vlastní a pustit ji přes flash disk nebo bluetooth. "Snažíme se každé ženě přizpůsobit, jak nejlépe umíme. Jak jejím přáním ohledně průběhu porodu, tak třeba i porodní polohy. Chceme, aby byl pro každou ženu a jejího partnera porod nezapomenutelným zážitkem," uvádí porodní asistentka gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice AGEL Přerov Mgr. Vendula Válková.

Přerovská nemocnice nabízí i různé novinky. Jednou z nich je poskytování návštěvní služby porodní asistentkou v domácím prostředí u žen po porodu. Porodní asistentka zkontroluje zdravotní stav maminky i miminka. Pomůže a poradí s péčí, kojením nebo s případnými potížemi a otázkami.

red

Reklama

RJ - Cyklo Konečný

Katalog firem » Obchod » Cykloprodejny

PRODEJNA: KRAMÁŘOVA 15(u nádraží)
Jízdní kola značek Maxbike,Rock Machine,Galaxy,Stevens.Velký výběr náhradních dílů,kvalitní servis.
.Garanční prohlídka a seřízení po ujetí cca 100 km.

Elektrokola:Lectron,R.Machine.
Novinka:E-Babeta,cena 24.900,-Kč