Reklama

Středa 15. května 2024, svátek má Žofie, venku je 18.2 °C

V Radkově Lhotě bylo na Den koní plno

Sport

28.5.2009

Autor: red

O víkendu se za krásného počasí konal v Radkově Lhotě tradiční Den koní 2009. Ten byl v pořadí již sedmou oslavou svátku těchto ušlechtilých čtyřnohých krasavců, kteří po boku lidí kráčeli staletími. Jezdecký klub Radkova Lhota chtěl touto akcí přiblížit široké veřejnosti možnost využití koně v dnešní době. Návštěvnost agroturistického areálu byla obrovská, bohatý program sledovalo více jak tři sta diváků.

Zápolení westernových, parkurových, military a dostihových jezdců a koní v každém věku byly doplněny vozatajskými soutěžemi. Letos poprvé vytvořil jezdecký klub ze soutěží předvádění také neoficielní výstavu koní, která je kvůli změnám na přerovském výstavišti zřejmě již tabu. Za podpory Olomouckého kraje tak vznikl velmi pěkný den nejen pro diváky, ale i účastníky. Poprvé byl do soutěže zařazen i jeden z prvků schodů, jež jsou součástí irské lavice a to hned v parkuru vozatajců, skokovém derby a cross country. Současně byla i dokončena obnova parkurových překážek.
Možnost zajezdit si dostali i malí návštěvníci. Součástí vstupného byla projížďka na hřbetu koně.

Výsledky předvádění:
Anglický plnokrevník:
Všechna tři místa obsadili jezdci z JK o.s. Radkova Lhota. 1. Pospíšilová Eva s koněm Veronique, 2. Gerla Petr s Heatherem a 3. Foukalová Vendula s koněm Hunter.
Pony: 1. Hanzlová K. s koněm Grep, 2. Dvořáčková S. s koněm Luneta a 3. místo obsadil domácí jezdec Foukal David na Brigitce.
Quarter Horse: 1. Juráňová Zdeňka na koni Red Dresed Olena z Ranče Tlumačov, 2. Dlouhá Alena s koněm Darcon Dunnit Power ze stáje Dlouhá a 3. místo obsadila Skopalíková Lenka na koni Holiday Sunny z Blazic.
Teplokrevník: 1. Kaňoková B. s Lady Blair ze stáje Incitát Zákřov, 2. místo patřilo Skopalíkové Lence s Ziskem z Blazic a 3. byla Zobáčová Marie s Nirou z ranče Tlumačov.
Tyče: 1. Skopalíková L. na koni Holiday Sanny z Blazic, 2. Procházková M. s Darinkou ze stáje Doležel a 3. Novák J. s koněm Sanny ze stáje Nokák.
Barely: 1. Skopalíková L. s Holiday Sanny z Blazic, 2. Školoud J. na koni Jurášek ze domažlické stáje, 3. Procházková M. s Darinkou ze stáje Doležel.
Vozatajci: 1. Žákovčík Zdeněk s koňmi Luna a Lukas ze stáje Žáko Býškovice, 2. Lichnovský Karel s Jonášem ze stáje Lichnovští Dřevohostice a 3. Coufalík Pavel s koňmi Leidy a Lusy z Horních Nětčic.
Parkur pony: 1. Vašková Berenika s koněm Karneval z JŠ Pegas Bílovice, 2. Flíborová Dominika s Kaskádou z JŠ Pegas Bílovice, 3. Michálek Vít s Grácií z JK Dřevohostice.
Parkur mini: 1. Hanzlíková V. s Bumbou z JK Omega Radíkov, 2. Poledňáková J. s koněm Valente z Horního Benešova, 3. Česelková T. s Madlenkou z JK Dřevohostice.
V Radkolhotském skokovém derby se nejlépe umístili: 1. Mališ D. s koněm Marika - T z JS Pod Hostýnem, 2. Rydval P. na koni Cháron z JS Pod Hostýnem a 3. Nestrojilová se Samsonem z Derby klubu.
Parkur ZM: 1. Brabcová L. s Lakrumáčkem z JS Pod Hostýnem, 2. Josinková s Megahitem z JS Pod Hostýnem, 3. Krejčová s Bohušem ze stáje Ranč.
Cross country: 1. Rydval P. na koni Cháron z JS Pod Hostýnem, 2. Mališ D. na koni Marika - T z JS Pod Hostýnem, 3. Rychlá E. s koněm Cossicos ze stáje Incitát Penčice.
Parkur 100/110: 1. Holubová na koni Festival, 2. Chrastinová s Barrem ze stáje Derby a 3. místo obsadila Koláčková A. s Babidem z Bochoře.

Další akcí, kterou Jezdecký klub o.s. Radkova Lhota organizuje bude 11. července Zamecký jezdecký den na zámku v Dřevohosticích, Bližší informace o akcích naleznete na webových stránkách klubu: http://aarl.wz.cz.

red

Reklama

Redakce WWW.NEJLEPSI-ADRESA.CZ

Katalog firem » Služby » Internetové portály

Informační server pro Přerov a přerovský region