Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 13.3 °C

Úžasná sóla amerického kytaristy Noaha Wotherspoona přilákala do areálu pivovaru fanoušky blues-rocku

Zprávy z regionu

10.9.2017

Autor: hcz

V pořadí již 5. ročník festivalu Blues nad Bečvou pokračoval v sobotu vystoupeními dalších mladých světových talentů bluesové scény. V areálu přerovského pivovaru Zubr se na pódiu představil známý český kytarista Marcel Flemr se svým  bandem, polská blues-rocková zpěvačka Joanna Kaniewska se skupinou Around The Blues a nechyběla ani hlavní hvězda festivalu - mladý americký kytarista Noah Wotherspoon, který si získal srdce mnoha fanoušků.

I letos se bluesový festival odehrál na dvou scénách a to v přerovské restauraci Pivovar a v areálu přerovského Pivovaru Zubr. Koncertovalo se už v pátek. V restauraci Pivovar vystoupila přerovská kapela Blues Gang se svými hosty.

V areálu pivovaru Zubr pak pokračoval sobotní program festivalu. Nejdříve bylo návštěvníků méně, ale skvělá muzika, která se rozléhala široko daleko, vábila další a další návštěvníky. V podvečerních hodinách se areál pomalu plnil fanoušky bluesové hudby. "Přišli jsme na vystoupení kytaristy Noaha Wotherspoona. Jeho kytarová sóla jsou úžasná," nechal se slyšet Petr Olejník, který do Přerova přijel z Kroměřížska. K vynikajícímu americkému kytaristovi dodal za pořadatele Pavel Ondrůj z Nadačního fondu Blues nad Bečvou, že Noah byl i přes své mládí oceněn na mezinárodní bluesové soutěži International Blues Challenge a jeho debutové album Mystic Mud vyhrálo v roce 2015 cenu Jimi Awards v kategorii nejlepší blues-rockové album.

Tím ale večer nekončil. Návštěvníci se po vystoupění mladičkého kytaristy Noaha Wotherspoon přesunuli do restaurace Pivovar a užívali si jam session spolu s polskou kapelou Around The Blues.

hcz

Reklama

Atalian

Katalog firem » Služby » Úklid - práce, technika

Standardní pravidelný úklid nabízíme pro kancelářské i průmyslové prostory, potravinářské provozy, obchodní centra, hypermarkety, zdravotnické prostory, logistická centra ap. Pro každéh...