Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 11.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Uprostřed křižovatky to pokvete, v zahradě na sídlišti bude hmyzí hotel

Zprávy z regionu

13.3.2023

Autor: red

Barevnou louku plnou voňavých květin a okrasných travin bude připomínat kruhový objezd u Žerotínova náměstí. Vysadí se tu 1590 kusů cibulovin a 521 trvalek. Druhová skladba má evokovat jednotlivá roční období, kdy by měl nastat vizuální efekt stále kvetoucí lokality. Součástí ostrůvku bude i mlatová pěšinka pro zahradníky, kteří se budou o rostliny starat. Revitalizace ostrůvku začne 27. března a město za ni dá 431 tisíc korun.

Uprostřed rušné křižovatky bude kvést například jasmín, kaliny, ruje, liliochvostec, řebříček, plesnivka, krásnoočko, rozrazil, sasanka, hvězdnice, plesnivka, kakost a celá řada dalších rostlin. Město tímto pokračuje v trendu minulých let, kdy se Přerov rozkvetl a rozvoněl. Kromě toho bude letos krásný pohled například i na ulici Palackého, kde mezi cyklostezkou a bývalými školami budou založeny nové trvalkové záhony, které jsou navrženy tak, aby kvetly od jara do podzimu. V jarním období vykvetou cibuloviny, pak budou postupně k vidění trvalky a traviny. Příjemný pohled nabídne i ulice Bohuslava Němce, kde bude v blízkosti dětského hřiště dokončena rekonstrukce zahrady. Loni na podzim proběhlo v zahradě kácení náletových dřevin a výsadba ovocných stromů jako jsou jabloně, třešně či ořešáky a ovocných keřů v podobě rybízu, maliníku, josty, lísky a dřínu. Byla založena pěšina, u které budou umístěny lavičky, letos má být osázen i vyvýšený bylinkový záhon a poblíž bude umístěn hmyzí hotel.

V dubnu a v květnu jsou v plánu rovněž náhradní výsadby stromů a keřů. Vysazovat se mají sakury, okrasné jabloně, javory či jeřáby. V Jateční ulici, na náměstí Přerovského povstání a u Přerovanky budou i letos zdobit město letničkové záhony.

red

Reklama

Swiss Life Select - Ing. Jiří Peloušek

Katalog firem » Finance » Pojišťovací makléři

FINANČNÍ PORADENSTVÍ Součástí standardů naší činnosti je detailní analýza rizik, audit stávajících pojistných smluv, návrh řešení pojistné ochrany, správa pojistných smluv a dohled ...