Reklama

Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav, venku je 24.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tisíce návštěvníků a sítě plné ryb, takový byl letošní výlov Hradeckého rybníka v Tovačově

Zprávy z regionu

14.10.2023

Autor: hcz

Výlov Hradeckého rybníka v Tovačově přilákal v sobotu 14. října 2023 tisíce návštěvníků. Ti měli možnost sledovat nejen mistry Petrova cechu při práci, ale pochutnat si i na rybích specialitách. Nechyběly kapří hranolky, novinkou letošního výlovu byly kapří karbanátky. K poslechu hrála jako tradičně přerovská country kapela Šediváci.

Zatahování sítí začalo okolo půl deváté ráno. Podle Jiřího Zahradníčka z Rybářství Tovačov si na letošní rok nemůžou rybáři stěžovat. Teplé září rybám pomohlo a tak se dá očekávat, že v sítích skončí na 650 metráků ryb.

 

"My jsme letos v kuchyni přichystali 14 až 15 metráků ryb. Nechybí pstruh, kapr a 800 litrů polévky. Protože se nám ozvali zájemci o bezlepkovou dietu, přichystali jsme pro ně pstruha na bylinkách. Na stáncích se prodává také pstruh smažený, smažený kapr, kapr na cibuli a novinkou jsou kapří karbanátky. Dostatek bude i oblíbených kapřích hranolků, kterých jsme přichystali 4,5 metráků," prozradila Marie Zahradníčková.

"Do Tovačova na výlov jezdíme pravidelně. Vždy si odsud domů odvezeme nějakou rybu, letos bylo přáním manželky vyzkoušet jesetera. Ještě si koupíme rybí polévku a pojedeme domů, " svěřil se Pavel Novák z Prostějovska.



Ceny ryb se od loňského roku nezměnily. Za kilo kapra zaplatí návštěvníci 115 korun, amur přijde na 130 korun a tolstolobik na 65 korun. Dravé ryby jsou dražší. Štika a sumec stojí 290 korun, jeseter je za 300, pstruh duhový stojí 190 korun a pstruh lososovitý je za 220 korun za kilo.

hcz

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.