Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Správa hřbitovů musela omezit svůj chod, mění se i provoz na skládce a ve sběrném dvoře

Zprávy z regionu

3.11.2020

Autor: red

Koronavirová situace se podepsala také na personálních možnostech Technických služeb města Přerova. I tam muselo vedení přijmout taková opatření, aby byla činnost zajištěna, byť v omezeném měřítku.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos

"Z důvodu zvyšujícího se počtu zaměstnanců v karanténě a kvůli vyšší nemocnosti jsme nuceni změnit některé provozní doby. Od 4. listopadu omezujeme provoz Správy hřbitovů, která má sídlo v areálu městského hřbitova. Otevřeno tam bude pouze ve středu od 8 do 12 a od 13 do 15 hodin," informoval jednatel technických služeb Bohumír Střelec. V ostatní pracovní dny mohou zájemci své požadavky vyřizovat elektronicky, popřípadě telefonicky, kontakty jsou uvedeny na webových stránkách.

Správa hřbitovů zajišťuje údržbu sedmi pohřebišť a hřbitovů v Přerově a jeho místních částech, a to včetně evidence deseti tisíc hřbitovních míst. K činnosti patří i uzavírání nájemních smluv k hrobovým místům. Kvůli zmíněným problémům je ale pozastaveno vystavování nových smluv, která měla nájemcům přijít už na začátku podzimu. "Budeme je lidem posílat nejpozději do konce letošního roku, nemusejí se bát, že by tímto o své místo na hřbitově přišli. Platbu je pak možno jednoduše zaslat bezhotovostně na účet a podepsanou smlouvu mailem na dagmar.trncakova@tsmpr.cz, poštou na sídlo společnosti, nebo vložit do schránky před vstupem do čekárny na Správě hřbitova," uvedla vedoucí Jitka Spurná. Pohřební služba, která obstarává smuteční obřady, zatím jede bez omezení.

S další změnou musejí počítat Přerované, kteří se rozhodnou navštívit skládku v Žeravicích nebo sběrný dvůr v ulici Generála Fajtla. Provozní doba skládky se mění od pondělí do pátku od 6 do 11 hodin. Sběrný dvůr v bývalých Želatovských kasárnách bude vždy v sobotu uzavřen, ten Na Hrázi zůstává v provozu.

red

Reklama

Galerie města Přerova

Katalog firem » Kultura » Galerie

Komorní prostředí Galerie města Přerova prezentuje od února 2010 výtvarnou tvorbu Přerovska a dává prostor i výstavám souvisejícím s historickým vývojem města. Bezmála 14 tisíc př...