Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 7.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Slunečné počasí vylákalo na chovatelskou výstavu celé rodiny s dětmi

Zprávy z regionu

6.6.2020

Autor: hcz

Dvoudenní okresní výstavu králíků, holubů a okrasného ptactva a jubilejní  15. ročník expozice českých a moravských plemen králíků - Exhibition rabbit´s fest, přichystal v areálu přerovského výstaviště po koronavirové pandemii Český svaz chovatelů. Slunečné počasí přilákalo do areálu stovky návštěvníků.

Obdivovat mohli 380 králíků, z toho 74 v expozici českých a moravských plemen, 168 holubů, 405 kusů drůbeže a 160 exotů, tedy celkem 1113 vystavovaných zvířat. K vidění byla nejen nejrozšířenější plemena, ale i zřídka viděná a vzácná. Na letošní výstavu poslalo přihlášky 103 chovatelů, nejen místních a z okresu Přerov, ale i ze vzdálených okresů Moravy a Slezska.

Výstavu obohatil stejně jako v loňském roce doprovodný program. "Nechybí oblíbený"Králičí hop" se 480 starty, ukázky práce pasteveckých psů, nebo projížďky na koních. Novinkou je i bohatší program pro děti - kolotoč, dětská show a simulátor Formule 1. Nechybí ani oblíbená tombola se spoustou cen. Návštěvníci mají také možnost v areálu přímo poobědvat. Máme tady maso z udírny, řízky, grilované steaky, zvěřinový guláš, uzená žebra, vepřo-knedlo-zelo, pro milovníky sladkého domácí koláčky a trubičky," řekl organizátor akce Jiří Koláček.

Už od rána přicházely na výstaviště celé rodiny s dětmi. "Dnes vyšlo počasí. A po půstu, kdy jsme museli s dětmi kvůli koronavirové pandemii být doma, je to skvělá změna. Děti se nemohly dočkat. Těšily se na zvířátka a na projížďku na ponících," svěřila se maminka pětileté Elišky a sedmiletého Patrika.

hcz

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.