UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!
Šířavští bodovali v soutěži Gastro Makro Cup 2017
13.4.2017
Autor: red
Střední škola gastronomie a služeb, Přerov, Šířava 7, pořádala ve středu jubilejní desátý ročník gastronomické soutěže. Společně s přerovskými žáky se do soutěžení pustili i jejich kolegové z gastronomických škol z Olomouce, Ostravy, Velkého Újezdu, Kroměříže, Litovle, Moravské Třebové, Zlína, Mikulova, ale i dva soutěžící z Polska a jeden z Trenčína. Pro zvědavé diváky i přátele moderní gastronomie připravili řadu výrobků, kterými se prezentovali v soutěži kuchařského a číšnického umění GASTRO MAKRO CUP 2017 – Moravský kuchař 2017, která se uskutečnila v prostorách Kuchařského studia Luďka Bila a hotelu Fit.

Studenti škol soutěžili v kuchařských a číšnických juniorských kategoriích. V kuchařské kategorii předvedli svou tvořivost přípravou a prezentací moderního pokrmu, jehož základní surovinou byla vepřová kotleta bez kosti. Na talíři se tak postupně začala objevovat dílka, která zasloužila obdiv. Úkolem mladých číšníků bylo připravit dvě porce palačinek, které mohly být ve sladké nebo slané variantě. Součástí úkolu byla volba vhodného nápoje. Samozřejmostí byla úprava a servis před zraky hostů.


Šířavští Zuzana Martincová a Mirek Koukal bodovali hned v obou kategoriích číšník i kuchař, a to Zuzka prvním a Mirek třetím místem. Zdeněk Mik pak pro šířavské získal ocenění ve zlatém pásmu. V kuchařském oboru se na druhé příčce umístil soutěžící Jakub Mrkva z SOŠ AHOL Ostrava a absolutní vítězkou se letos stala Tereza Pekařová z ISŠ v Moravské Třebové. V číšnických dovednostech obsadila 2. místo Veronika Kučerová z SOŠ AHOL Ostrava a 3. místo soutěžící Nikola Hegerová z ISŠ Moravská Třebová. Krásné čtvrté místo patřilo pak všem ostatním, kteří se soutěžního klání zúčastnili. Šířavští jako pořadatelé a organizátoři této gastronomické soutěže doufají, že se soutěž zařadila mezi prestižní soutěže v oblasti moderní gastronomie. Dokazují to kladné reakce soutěžících i pozorovatelů, kteří hodnotili průběh, úroveň a organizaci soutěže. V souvislosti s tím se sluší poděkovat VŠEM, kteří se na přípravě a realizaci soutěžního klání podíleli, od sponzorů přes porotce až po učitele odborného výcviku, již své žáky na soutěž připravili. GASTRO MAKRO CUP – MORAVSKÝ KUCHAŘ 2017 se tak nestává jen soutěžní přehlídkou gastronomie, ale nabízí mladým gastronomickým odborníkům cestu na další soutěže a podílí se na jejich profesním růstu.
red
Cestovní agentura Palma - Alena Francová
Katalog firem » Cestovní ruch » Cestovní kanceláře

LAST MINUTE DOVOLENÁ
Uvedená cena za osobu zahrnuje: letenky, transfery, ubytování se stravou all inclusive, český delegát.
Katar: RIXOS GULF DOHA 5* 20-27.10. z Bratislavy, dospělý od 37.325 Kč
Egypt - Marsa Alam: SENTIDO AKASSIA BEACH 5* 16-23.10. z Ostravy, dospělý od 23.890 Kč
Turecko: TRENDY PALM BEACH (adults only) 5* 18-25.10. z Pardubic, 22.590 Kč
Zanzibar: SANSI KAE BEACH RESORT 4* 20-28.10. z Prahy, dospělý od 34.990 Kč
Maledivy: VILLA PARK SUN ISLAND 5* 14-22.11. přímý let z Prahy, dospělý od 64.980 Kč
Thajsko: GRACELAND KHAO LAK 5* 10-18.11. z Brna, dospělý od 44.990 Kč
Omán: SALALAH ROTANA RESORT 5* 19-26.10. z Prahy, dospělý od 33.630 Kč
Kanárské ostrovy: BARCELO FUERTEVENTURA CASTILLO 4* 16-23.11. z Prahy, dospělý od 26.490 Kč
Pro více informací nás neváhejte kontaktovat nebo navštivte naši kancelář CA PALMA v OLYMPII V OLOMOUCI, otevřeno denně 9-20 hod.
Kontakty:
www.ck-palma.cz
e-mail: palmaol@ck-palma.cz
telefon: 585 154 587
mobil: 602 21 01 21

6.10.2025
Přerov postaví nové hřiště a ochrání děti před horkem
Zprávy z regionu
30.9.2025
Co čeká Městský dům v Přerově?
Zprávy z regionu
19.9.2025
Park Michalov ožije festivalem Chutě kraje. Nabídne gastronomii, koncerty i zábavu
Zprávy z regionu
18.9.2025